U bent hier

Nieuws over online leren - november 2015

Duits leren bijvoorbeeld? Je hebt onze webcursus ‘Duits - Algemene taalkennis’ een tijdlang moeten missen, maar nu is ze terug: opgefrist en geüpdatet. Ze is ook in twee delen opgesplitst - Grundstufe en Mittelstufe -  waardoor je tweemaal 90 dagen de tijd hebt om alle leerstof door te nemen en in te oefenen.

Elk deel bestaat uit maar liefst 80 lessen. Je beleeft - in het Duits - levensechte situaties zoals je voorstellen, inkopen doen en reizen met de trein. Zelfs de echte Deutsche Küche & Spezialitäten komen aan bod. Je algemene woordenschat over diverse dagelijkse onderwerpen vergroot bij elke les. Bovendien oefen je grondig op luisteren, spreken, lezen en schrijven. 

Na elke set van 10 lessen kan je aan de hand van een opdracht controleren hoe goed je de voorgaande lessen begrepen hebt. Je coach kijkt je oefening na en bezorgt ze je terug mét leerrijke feedback. 

Uiteraard zijn we ook de grammatica niet vergeten. Die krijg je aangeboden als een handig en overzichtelijk naslagwerk in pdf.

Ben je echt van plan om je algemene taalkennis van het Duits eens flink op te poetsen? Schrijf je dan nu gratis in als werkzoekende of als werknemer

Machines en machineonderdelen, chemische producten, geneesmiddelen, groenten en fruit, bier, chocolade…  Onze Belgische kwaliteitsproducten zijn tot ver buiten de landsgrenzen gewild en worden dagelijks wereldwijd geëxporteerd. En zelf genieten we van een oosterse maaltijd, timmeren nieuwe deurtjes van tropisch hout of toeren rond in een ingevoerde wagen. De internationale handel bloeit en veel Vlaamse bedrijven maken er al deel van uit of bereiden zich erop voor. Want een uitdaging (lees: risico) is het wel. Denk bijvoorbeeld alleen nog maar aan de internationale betalingen.

Welke zijn de betalingsrisico’s bij internationale transacties en hoe kan je je ertegen indekken als verkoper of als koper? Welke zijn de verschillende betalingsmiddelen en de verschillende betalingstechnieken? Wat zijn hun voor- en nadelen? En hoe maak je een doordachte keuze? Welke documenten komen erbij kijken? 

De nieuwe webcursus ‘Logistiek - Internationale betalingstechnieken’ zet dat alles bondig en overzichtelijk voor je op een rijtje. Veelzeggende animaties maken de theorie duidelijk en de oefeningen helpen je de leerstof te verwerken. 

Wil je alles leren over D/A, D/P en L/C? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.