U bent hier

Nieuws over online leren - december 2015

Tijdens de feestperiode onderbreken we even onze werkzaamheden. We zijn er terug op 5 januari 2016. Je webcursus blijft natuurlijk gewoon toegankelijk. Ook tijdens de kerstvakantie kan je online leren waar en wanneer je wil.

Hele fijne feestdagen voor elk van jullie!

 

Als je met verzendnota's of facturen in de internationale handel te maken hebt, dan weet je het wel: dit zijn Incoterms. Incoterms (of voluit International Commercial Terms) zijn internationale leveringsvoorwaarden die de kosten, de risico's en de taken van het transport regelen tussen verkoper en koper. Beide partijen besparen zichzelf onaangename verrassingen en discussies over het waar, wanneer en hoe van een levering - en vooral over wie de kosten draagt - als ze op de juiste manier gebruik maken van Incoterms. Elke medewerker die betrokken is bij internationale handel en transport, van verkoopafdeling tot logistiek en financiële afdeling, moet goed op de hoogte zijn van de betekenis van deze Incoterms.

De totaal vernieuwde webcursus 'Logistiek – Incoterms 2010' zet de 11 Incoterms heel overzichtelijk op een rij. Elke Incoterm wordt verduidelijkt met een schema en een woordje uitleg, gevolgd door een reeks oefeningen. Als je alle Incoterms kent, zet je de laatste stap: de juiste Incoterm kiezen. Dat doe je met een handige applicatie, gemaakt door de International Chamber of Commerce, tegelijk ook een leuke manier om de Incoterms nog beter in te oefenen. En je kan natuurlijk altijd terecht bij je coach voor bijkomende toelichting of feedback.

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Heb je al een tijdje het gevoel dat je in overdrive zit? Dat je zelfs dan nog niet alles gedaan krijgt? Vrees je dat je de controle verliest? Word je steeds vaker nerveus en kribbig? Heb je gewoon te veel te doen in te weinig tijd? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe aanpak!

Beeld je eens in dat je elke minuut van de dag zinvol kan besteden. Twee of meer dingen tegelijk proberen te doen, daar maak je voorgoed komaf mee. Je stelt een realistische planning op en je houdt je er ook aan. Niemand komt je storen, niemand legt beslag op jouw tijd en jouw energie. Aan het eind van de dag zijn je taken zorgvuldig afgewerkt. Je hebt zelfs tijd over voor jezelf.

Onmogelijk, denk je? Neen, toch niet. Het enige wat je moet doen is nu wat tijd investeren in een flex-iTraining Timemanagement en je plukt er de rest van je leven de vruchten van. In het online cursusmateriaal leer je bewust om te gaan met het kostbaarste wat er is: jouw tijd. Je krijgt zicht op je eigen tijdbesteding en je roept tijdrovers een halt toe. Je krijgt  praktische richtlijnen om je bezigheden, je paperassen, je omgeving en jezelf beter onder controle te krijgen – of je nu een job hebt of niet. Het prettige gevolg is dat je méér kan doen in minder tijd... en met méér plezier! Dit is fantastisch nieuws! Jijzelf speelt de hoofdrol in dit leerproces. 

Maar je staat er niet alleen voor. Tijdens twee workshops van elk een halve dag begeleidt je coach je doorheen praktijkgerichte opdrachten die je tijdwinst opleveren en je beter leren omgaan met onverwachte situaties en stress:
Workshop 1 Tijdrovers aanpakken via SDS of DDDD, doelstellingen SMART formuleren
Workshop 2 Correct reageren via DESC2, stress vermijden met CCCCCC

Deze flex-iTraining - met bijhorende online cursus, coaching en workshops - is gratis voor werkzoekenden en werknemers die via een grondige analyse hun persoonlijk tijdgebruik willen optimaliseren en zo de balans werk-privé in evenwicht brengen. 

Geen tijd meer te verliezen! Kom op 17 december naar de workshop in Gent. Lees meer en schrijf je nu in.

Gepost op 8 december 2015

MS Word biedt je bijna eindeloze mogelijkheden om je documenten op te maken. De tijd van zwarte letters op een witte ondergrond - met hier en daar een woordje vet, onderstreept of cursief - ligt ver achter ons. Maar neigen we nu niet een beetje naar het andere uiterste? Veel kleur, verschillende lettertypes door elkaar, spectaculaire teksteffecten en een ‘originele’ lay-out maken van je document een bewijsstuk dat je de mogelijkheden van Word kent. Of het ook professioneel overkomt, dat is nog maar de vraag. Een eigentijds zakelijk document blinkt uit door zijn overzichtelijke vormgeving die de lezer uitnodigt tot lezen. En is het niet juist dat wat je wil bereiken met een sollicitatiebrief, een rapport of een verslag van een vergadering?

In de praktijkgerichte flex-iTraining ‘Werken met Word en de inhoud presenteren’ leer je:

  • tekstverwerking kennen in al zijn aspecten, 
  • MS Word toepassen in je dagdagelijkse werkzaamheden op kantoor, 
  • je documenten overtuigend presenteren volgens de NBN-normen. 

De theorie neem je door aan de hand van online cursusmateriaal en in de workshops ga je aan de slag met praktijkgerichte cases rond het lay-outen van je documenten. Je coach Nico combineert vakmanschap met engelengeduld en garandeert je een boeiende leerervaring. Bovendien is de opleiding gratis voor werkzoekenden en voor werknemers. 

Heb je er zin in gekregen? Lees meer en schrijf je in! 

Gepost op 3 december 2015