U bent hier

Nieuws over online leren - februari 2016

Attitudes, kennis en vaardigheden: wat doe je ermee?
Welke zijn je loopbaanmogelijkheden na een omscholing bij VDAB?
Hoe kan je LinkedIn gebruiken om te solliciteren, te netwerken en jezelf te profileren?

Vermaarde sprekers uit de bedrijfswereld getuigen over hun ervaringen en reiken je antwoorden aan. Je kan bovendien deelnemen aan een exclusieve talentenworkshop: 'Bevlogen of betrokken medewerkers'. Om de gastsprekers aan het woord te horen of deel te nemen aan de workshop, moet je vooraf inschrijven via dit formulier.

Maar er is meer! De hele dag door kan je via games je competenties laten screenen: Nederlands, Frans, Engels, Word, Excel , aanleg voor of kennis van IT.  En bij een lekker kopje koffie krijg je antwoord op al je vragen rond e-coaching, e-learning, online tools en apps, personal branding, competentieversterking en andere mogelijke vragen.

Ben je hogeropgeleid en werkzoekend? Kom dan op 17 maart naar het competentiecentrum van Heverlee voor een onvergetelijke competentiedag.

Bekijk hier het programma

Deze job wil je echt heel graag hebben! Je hebt je motivatiebrief en cv met veel zorg opgesteld en ja, je mag op gesprek. Ook het interview verloopt vlotjes tot… ‘Racontez quelque chose de vous-même’. Je wist dat een basiskennis van Frans een vereiste was, en die heb je! Maar nu je het ook moet bewijzen, krijg je het zweet in je handen en weet je amper een paar woordjes te stommelen. Dit is erger dan je ergste nachtmerrie!

Een goed sollicitatiegesprek staat of valt met een goede voorbereiding. Je weet nooit precies wat een werkgever zal vragen, maar je kan je ook in het Frans voorbereiden op veelgestelde vragen. Als je hier op voorhand over nadenkt, kom je veel zelfzekerder over. Onze nieuwe flex-iTraining ‘Solliciteer zelfzeker in het Frans’ is de perfecte voorbereiding op elke sollicitatie waarbij kennis van het Frans gevraagd wordt.. 

Je neemt zelfstandig het online cursusmateriaal door en volgt daarna een workshop van een halve dag. Tijdens de workshop krijg je hulp van een professionele coach bij het inoefenen van je sollicitatiegesprek. Via praktijkgerichte opdrachten overwin je je angst om Frans te spreken en vergroot je je spreekvaardigheid. Je leert je motivatie toe te lichten en te bewijzen dat je de geschikte kandidaat bent. Je oefent om je capaciteiten in de verf te zetten, je persoonlijke vaardigheden aan te tonen en je opleiding en ervaring te verduidelijken. 

Heb je een goede basiskennis van het Frans en wil je bij je volgende sollicitatiegesprek vol zelfvertrouwen zelfs de lastigste vragen kunnen beantwoorden? Schrijf je dan nu in voor ‘Solliciteer zelfzeker in het Frans’. 

Wil je ook leren klantgericht telefoneren of klantgericht schrijven in het Frans? Ook dat kan met flex-iTraining. Bekijk hier ons volledige aanbod.

Ga je binnenkort solliciteren naar een job als kassamedewerker? En heb je de kassa van een warenhuis alleen nog maar gezien van de kant van de klant? Met onze webcursussen ‘Retail - Kassaverkoop food’ en ‘Retail - Kassaverkoop non-food’ kan je je perfect voorbereiden op je nieuwe job.

Je neemt plaats aan je pc en je waant je onmiddellijk aan een echte kassa. Je hebt een rolband, een scanner, een geldlade en alle andere zaken die je in de praktijk nodig zal hebben. Emma, een vriendelijke dame die nooit haar geduld verliest, is je virtuele coach. Ze legt je alles uit, doet het nog een keer voor en kijkt dan over je schouder mee terwijl je zelf oefent. Je leert niet alleen de kassa bedienen, maar ook hoe je met de klanten omgaat want je krijgt levensechte klanten aan je kassa, in uiteenlopende situaties. Emma is altijd in de buurt. Ze geeft je feedback en je kan haar ook om hulp vragen. Zo leer je van je fouten en loop je nooit vast. Twee tot drie uurtjes later heb je helemaal zelfstandig het hele kassasysteem onder de knie gekregen op een unieke ernstige en toch speelse manier.

Ga er meteen mee aan de slag! Schrijf je nu in voor de cursus 'Retail - Kassaverkoop food' als werkzoekende of werknemer, en de cursus 'Retail - Kassaverkoop non-food' als werkzoekende of werknemer.

Paul en Florence Van de Velde verhuizen met hun kinderen naar Engeland om er een nieuw leven op te bouwen. In onze vernieuwde webcursus ‘Basic English 1’ reis jij virtueel met hen mee om je algemene basiskennis van het Engels bij te schaven. Je volgt hen als ze een huis vinden, een waterlek krijgen en het moeten oplossen. Je loopt met hen mee als ze naar school gaan, sporten, shoppen of een uitstap maken. Je leert hun nieuwe buren en vrienden kennen en helpt een feest te organiseren. Je leeft met hen mee als ze ziek worden en naar de dokter moeten. 
Je algemene woordenschat over diverse dagelijkse onderwerpen vergroot bij elke les. De vele audiofragmenten stimuleren je in het verstaan van gesproken Engels en je herhaalt de grammaticale structuren om correct te kunnen communiceren.
 
In ‘Basic English 2’ volg je vooral dochter Lisa die universiteitsstudies wil beginnen en haar ouders probeert te overtuigen om op kot te mogen gaan. Om haar uitgaven te bekostigen gaat ze in een hotel werken, waar ze meteen haar talen kan gebruiken. Typische Engelse onderwerpen komen ook aan bod: eetgewoonten, het links rijden en het afwijkend metriek stelsel.
In dit deel bouw je verder op de woordenschat en de grammaticale aspecten van deel 1, en ga je er dieper op in.

Zit je klaar om van start te gaan? Schrijf je meteen gratis in voor ‘Engels - Algemene taalkennis - Basic English 1’ als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 4 februari 2016