U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2016

Je zoekt een nieuwe job. Vacatures inkijken is een dagelijkse bezigheid geworden. En daar staat ze dan... de vacature die jij zocht. Je moét gewoon solliciteren, maar hoe? Je wil er natuurlijk alles aan doen om je kansen zo groot mogelijk te maken. Allerlei vragen steken de kop op. Welke competenties zijn vereist voor deze functie? Moet ik een cv opstellen? Hoe doe ik dat? Hoe bereid ik me voor op het sollicitatiegesprek? Hoe moet ik me gedragen tijdens het gesprek? En wat moet ik zeggen?

Om je hierbij te helpen hebben we een eerstehulpkit ontwikkeld in de vorm van een app. Hij is heel overzichtelijk opgebouwd en alles wat je over solliciteren moet weten, zit erin. Op het moment dat je je vacature gevonden hebt, duik je de app in en hij begeleidt je tot wanneer je het interview achter de rug hebt. Onderweg krijg je belangrijke en interessante tips over het cv, telefoneren en het sollicitatiegesprek. Videofragmenten maken alles superduidelijk. En als extraatje krijg je handige checklists mee. Gebruik ze! Ze vergroten je kansen om spoedig die ene job te vinden die je zo graag wil.

De app is bedoeld voor jou als je een job zoekt in een technische branche, de bouwsector of de industrie, ook als je nog studeert! Onze tips zijn natuurlijk ook mooi meegenomen als je solliciteert in een andere richting. 

En er is meer! We hebben ook apps voor talen, keukentechnieken en heftruck. Bekijk hier het aanbod apps van VDAB-Webleren. Je kan ze onmiddellijk downloaden en raadplegen waar en wanneer je wil.

Gepost op 31 maart 2016

Verschoor Boekhandel wil een webshop opzetten. De eerste stap is een goede database. Ze moet natuurlijk wel overeind blijven als zich toevallig een nieuwe klant aanmeldt met dezelfde naam als een reeds bestaande klant. Dat vraagt vooraf heel wat denkwerk - de gegevensanalyse. De grootste kans op een goed gestructureerde relationele databank krijg je als je de gegevens gaat normaliseren volgens de regels van Codd.

In de nieuwe webcursus ‘Informatica: Gegevensanalyse - normaliseren’ werk je praktische voorbeelden uit voor de webshop van Verschoor Boekhandel. Daarnaast krijg je nog heel wat andere gevarieerde en praktijkgerichte oefeningen voorgeschoteld. Al doende leer je alles over unieke sleutels, de eerste, tweede en derde normaalvorm en over surrogaatsleutels. Ten slotte zet je de stap naar een conceptueel model. Je webcoach helpt je waar nodig. 

De cursus én de coaching zijn gratis voor werkzoekenden en voor werknemers.
Iets voor jou? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 24 maart 2016

Een informaticus kan niet zomaar gaan solliciteren als boekhouder. De onontbeerlijke vakkennis zal hij in de meeste gevallen niet hebben. Toch zijn er ook heel wat vaardigheden die voor elke job belangrijk zijn: de brede algemene arbeidsmarktcompetenties of soft skills. Heb je ze, dan vergroot je je kansen op werk!

Gebruik de periode tussen twee jobs dus niet alleen om te gaan solliciteren. Het is ook een ideale gelegenheid om je persoonlijke vaardigheden eens onder de loep te nemen en – waar nodig – bij te schaven. Wees eerlijk met jezelf! Ben je assertief in een werksituatie of laat je gemakkelijk op je kop zitten? Zou je jezelf creatief noemen of zit je vastgeroest in oude patronen? Kan je je tijd efficiënt indelen of heb je van timemanagement geen kaas gegeten? Weet je conflicten te hanteren of loop je er liever van weg?

Aan al deze vaardigheden kan je werken - prettig en snel. Webleren is daarvoor een ideale manier. Je leert thuis, in je vertrouwde omgeving. Toch sta je er niet alleen voor. Met al je vragen kan je terecht bij je webcoach.

Bekijk ons uitgebreid aanbod soft skills in deze Prezi en schrijf je in!

Gepost op 17 maart 2016

Een traiteurzaak wil garnaalsoep verkopen aan 8 euro per liter. De kok krijgt opdracht om alvast 10 liter klaar te maken en alle uitgaven bij te houden in Excel. De teleurstelling is groot want de soep kost algauw 18 euro per liter. Zo wordt het geen lucratief handeltje. Hoe lossen we dat op? Minder garnalen in de soep doen? Goedkopere garnalen zoeken? Of een goedkopere kok, eentje die sneller werkt?

Gelukkig heeft Excel zelf een oplosser voor dit soort problemen. Dit is wel data-analyse voor gevorderden en niet in een paar woorden uit te leggen. Daarom staat onze webcursus bol van de demofilmpjes, zoals Excel 2013 - Data-analyse  - 3.12 Oplosser 1

Handig, is het niet? Wij plaatsen alle filmpjes uit de webcursussen op YouTube. Als je snel een antwoord zoekt op een praktische vraag, als je een geheugensteuntje nodig hebt, als je een voorsmaakje van een webcursus wil, ga dan zeker eens kijken op https://www.youtube.com/user/vdabwebleren/playlists.

Een ander uitstekend adres is http://vdabedutube.be. Je zoekt op domein en sector of gaat door middel van een pincode rechtstreeks naar een filmpje. Probeer 06030302 maar eens uit!

Voor een grondige studie, voor de begeleiding door een webcoach, voor een volledig naslagwerk kies je uiteraard nog altijd voor ons ruime aanbod webcursussen. Als het een tijdje geleden is dat je onze catalogus ingekeken hebt, zal je aangenaam verrast zijn!

Gepost op 10 maart 2016

Niet alleen voor een tekenaar of ontwerper is kennis van AutoCAD een vereiste. Ook een calculator, een productievoorbereider of een werfleider heeft met AutoCAD een belangrijke troef op zak. Neem zelf de proef op de som: vandaag krijg je in de vacaturedatabank meer dan 1700 jobs als je trefwoord AutoCAD intypt.

Wil jij je ook toeleggen op het produceren van tweedimensionale technische tekeningen met behulp van de computer? Grijp je kans met onze nieuwe flex-iTraining - Tekeningen aanmaken in AutoCAD 2D. 

In vijf workshops van een dag krijg je stap voor stap de software onder de knie en leer je de meest voorkomende tekencommando’s efficiënt gebruiken. Je bouwt tekeningen op, werkt met layers, templates en maten, je arceert, voegt tekst toe en maakt je tekeningen afdrukklaar. Een professionele coach begeleidt je tijdens de workshops. Bovendien krijg je het Engelstalig online leermateriaal drie maanden ter beschikking. Eens je het traject met succes doorlopen hebt, verdien je een getuigschrift dat je meteen kan koppelen aan je profiel op LinkedIn.

Een laatste duwtje in de rug nodig? Het cursusmateriaal, de workshops en de coaching zijn gratis voor werkzoekenden en voor werknemers. Lees meer en schrijf je in voor de flex-iTraining - Tekeningen aanmaken in AutoCAD 2D.

 

Gepost op 3 maart 2016