U bent hier

Nieuws over online leren - april 2016

Jeuken je vingers soms om je computer binnenstebuiten te keren en te ontdekken wat er zoal in zit? Onze webcoaches zijn je voor geweest! Zij hebben alles wat ze daarbinnen vonden beschreven in een vlot leesbare taal en uitgebreid geïllustreerd met foto’s en video’s. Van systeemkast en voeding tot moederbord, geheugen en uitbreidingskaarten. Bekijk als voorbeeld deze video uit Computer binnenstebuiten.

 

En ze zijn nog verder gegaan. Ze hebben ook alle mogelijke apparatuur die je aan je pc kan aansluiten binnenstebuiten gekeerd. Komen allemaal aan bod: beeldscherm, toetsenbord, muis, printer, extern opslagapparaat, scanner, modem, microfoon, luidspreker, digitaal fototoestel, videocamera, projector, webcam, usb-hub, joystick en gamepad.

In de tweede helft van de cursus is de software aan de beurt. Zowel de systeemsoftware als de toepassingssoftware worden onder de loep gelegd. Je krijgt zelfs tips mee voor gratis software. En waar moet je op letten als je een nieuwe pc aankoopt? De belangrijkste aandachtspunten vind je natuurlijk ook in deze cursus.

Kortom, het is een boeiende webcursus voor al wie interesse heeft in computers, maar geen computertechnicus is. De cursus is doorspekt met nuttige linken, tips en een vleugje nostalgie, en helemaal up-to-date.

Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer en je krijgt wat de titel belooft!

Gepost op 27 april 2016

Online leren is ideaal om heel doelgericht een bepaald aspect van een (vreemde) taal bij te spijkeren of op te frissen. Communiceren via e-mail, zakelijk schrijven, klantgericht telefoneren, de typische woordenschat uit de logistieke sector … zijn slechts enkele voorbeelden. In het totaal vind je momenteel 58 taalcursussen in ons aanbod.

Hoe kies je dan de juiste taalcursus? Alle cursusinhouden overlopen? Advies vragen? Een gokje wagen? Dat mag! Maar je kan ook de taalkiezer gebruiken!

De taalkiezer is een elektronische tool waarin je achtereenvolgens aanklikt 

  • welke taal je wil leren: Nederlands moedertaal, Nederlands voor anderstaligen, Frans, Engels, Duits of Spaans;
  • op welk niveau: basis, middenniveau of gevorderd;
  • met welk doel: zakelijk of algemeen;
  • welke vaardigheid je wil bijschaven: beter lezen en begrijpen, beter spreken, correcter schrijven.

Dit gaat heel snel en je krijgt meteen een lijstje van de cursussen die aan jouw vraag beantwoorden. Je kan zelfs doorklikken en je onmiddellijk inschrijven. 100 % gebruiksgemak dus!

Wil je je talenkennis bijspijkeren? Check welke cursus bij jou past met onze taalkiezer.

Gepost op 21 april 2016

Bij 6 op 10 vacatures wordt ervaring gevraagd. Heb je wel de kennis en de capaciteiten voor de job van je dromen, maar geen ervaring? Dat hoeft geen probleem meer te zijn! Er zijn immers tal van mogelijkheden om ervaring op te doen op de werkvloer: IBO, opleidingsstage, interim, studentenjob, BIO en instapstage. 

Op donderdag 14 april kwam de hele VDAB op straat om bedrijven warm te maken voor alle mogelijke vormen van werkplekleren. Bij je volgende sollicitatie is de kans dus groot dat je werkgever op de hoogte is van ‘ervaring werkt’. En anders speel je gewoon zelf je extra troef uit.

Veel succes!

Gepost op 14 april 2016

Sara is een jonge, enthousiaste marketeer met een passie voor online die op zoek was naar haar droomjob ... en die ook vond! Om zichzelf als sollicitant in de kijker te zetten startte ze een heuse campagne via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Ze zette een website op waar ze in blogvorm verslag uitbracht van haar belevenissen, alle updates verzamelde en zelfs sollicitatietips uitdeelde aan lotgenoten. Twee maanden later had ze haar droomjob te pakken. Ook jij hebt dankzij de enorme groei van de sociale media unieke kansen om jezelf positief in beeld te brengen. Zorg ervoor dat je gezien wordt met al je kwaliteiten als toekomstige werknemer. Leer socialiteren!

Je begint met een profiel op Facebook, LinkedIn en Twitter. Als je al een profiel hebt, kijk het dan eens grondig na. Wat leest je toekomstige werkgever als hij je naam intypt in Google? De tweede stap is netwerken: contacten leggen met andere mensen, delen dat je een nieuwe job wil, zelf vacatures zoeken. En als je echt alles uit de kast wil halen, dan bouw je aan je digitaal imago. Wat dacht je van een visueel cv, een eigen blog, of zelfs een eigen website? Dàt is pas socialiteren: jezelf in de sociale media presenteren met alle digitale mogelijkheden die er zijn.

Leer er alles over in de webcursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Schrijf je vandaag nog in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 7 april 2016