U bent hier

Nieuws over online leren - mei 2016

Paul en Florence Van de Velde verhuizen met hun kinderen naar Engeland om er een nieuw leven op te bouwen. In onze webcursus ‘Basic English 1’ reis jij virtueel met hen mee om je algemene basiskennis van het Engels bij te schaven. Je volgt hen als ze een huis vinden, een waterlek krijgen en het moeten oplossen. Je loopt met hen mee als ze naar school gaan, sporten, shoppen of een uitstap maken. Je leert hun nieuwe buren en vrienden kennen en helpt een feest te organiseren. Je leeft met hen mee als ze ziek worden en naar de dokter moeten.

Je algemene woordenschat over diverse dagelijkse onderwerpen vergroot bij elke les. De vele audiofragmenten stimuleren je in het verstaan van gesproken Engels en je herhaalt de grammaticale structuren om correct te kunnen communiceren.

In ‘Basic English 2’ volg je vooral dochter Lisa die universiteitsstudies wil beginnen en haar ouders probeert te overtuigen om op kot te mogen gaan. Om haar uitgaven te bekostigen gaat ze in een hotel werken, waar ze meteen haar talen kan gebruiken. Typische Engelse onderwerpen komen ook aan bod: eetgewoonten, het links rijden en het afwijkend metriek stelsel. In dit deel bouw je verder op de woordenschat en de grammaticale aspecten van deel 1, en ga je er dieper op in.

‘Basic English 3’ is het logisch vervolg op ‘Basic English 1 en 2’. Lisa en haar vriend Samuel helpen je je basiskennis verder uit te breiden. Boeiend wordt het zeker want Lisa en Samuel praten over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Je zal niet alleen de taal beter begrijpen, je zal ook leren argumenteren in een vreemde taal, dingen leren beschrijven en je gedachten geordend neerschrijven.

Zit je klaar om van start te gaan? Gebruik onze taalkiezer om de cursus te kiezen die het beste bij jou past en schrijf je meteen gratis in!

Gepost op 26 mei 2016

Heb je een job in het domein accountancy en vind je het wel boeiend, maar toch niet evident om helemaal bij te blijven met de nieuwe wetgeving? Heb je gewerkt in de boekhouding of loon- en personeelsadministratie en is het nodig om je kennis op te frissen om de stap naar een nieuwe uitdaging gemakkelijker te zetten? Ben je afgestudeerd als boekhouder, maar heb je niet meteen een job gevonden en wil je je kennis op peil houden?

Kom dan naar één of meer workshops voor een grondige update. Je werkt intensief en praktijkgericht rond een afgelijnd topic uit accountancy, boekhouden, debiteurenbeheer, financieel inzicht of sociale zekerheid. Een professionele coach begeleidt je daarbij. Je leert heel snel want je focust alleen op datgene wat je echt nodig hebt. Wil je meer, dan bekijken we samen met jou welk online leermateriaal je kan combineren met de workshops. De workshops, de begeleiding en het online leermateriaal zijn helemaal gratis voor jou als je werkzoekende bent of werkt en inschrijft op eigen initiatief.

Op de workshopskalender vind je alle praktische informatie: aangeboden topics, nodige voorkennis, data en uurregeling, adressen. Pluis de kalender maar eens grondig uit. Je zal aangenaam verrast zijn. En… superhandig: via de kalender schrijf je je meteen in voor de workshops van jouw keuze.

Gepost op 17 mei 2016

Big data, internet of things, cloudcomputing, … Als het gesprek die richting uitgaat, ben jij dan degene die zich beperkt tot geïnteresseerd luisteren en af en toe instemmend knikken in de hoop niet door de mand te vallen? In drie dagen tijd kan je daar verandering in brengen. Je leest het goed: slechts drie dagen heb je nodig om een digitale acrobaat te worden.

Aan de trapeze zwaaien of dansen op het slappe koord is er niet bij, tenminste niet letterlijk. De digitale acrobaat is helemaal mee met de huidige technologische evoluties, gaat lenig om met nieuwe trends, is zich bewust van de impact op zijn werk- en leefwereld en weet het evenwicht te bewaren tussen de mogelijkheden en gevaren van het digitale tijdperk. 

De flex-iTraining ‘Word digitale acrobaat’ bestaat uit drie workshops. Tijdens de workshops krijg je de belangrijkste technologische trends uitgelegd op een zeer verstaanbare en praktische manier. Je gaat ook zelf aan de slag met robots en je leert ze programmeren. Je ontdekt onmisbare digitale tools en je werkt in de cloud. Bovendien leer je vaardigheden aan om gemakkelijker mee te kunnen met de toekomstige trends.

Waag je de sprong? Lees meer en schrijf je in voor de flex-iTraining ‘Word digitale acrobaat’.

Gepost op 3 mei 2016