U bent hier

Nieuws over online leren - juni 2016

Welke jobs zijn er binnen het domein accountancy? Wat moet je kennen om naar zo’n job te solliciteren? Wat verwacht de werkgever? Wat zijn jouw sterktes en werkpunten? Hoe kan VDAB je hierbij helpen? Lees verder!

Wist je dat... er momenteel zo’n 550 vacatures zijn?

Als medewerker boekhouding ben je verantwoordelijk voor het controleren, boekhoudkundig verwerken en klasseren van de aan­- en verkoopfacturen en van de financiële verrichtingen. Je volgt klanten en leveranciers op: telefonisch, schriftelijk en boekhoudkundig. Je rapporteert aan de betrokken afdelingsverantwoordelijke. Inzicht in bedrijfsprocessen is hierbij heel belangrijk. Periodieke afsluiting, btw­-aangifte en voorbereiden en verwerken van jaarafsluitingen kunnen tot je takenpakket behoren. Je takenpakket zal variëren, afhankelijk van de grootte en de aard van het bedrijf waar je aan het werk zal gaan.
 
Samen met jou willen wij een leerpad binnen het domein accountancy uitstippelen dat het best aansluit bij de troeven die jij hebt op de arbeidsmarkt. Je volgt een individueel opleidingstraject dat jouw troeven en de verwachtingen van een werkgever samenbrengt. We houden daarbij rekening met je studies en je ervaring, je voorkennis en je persoonlijkheid.
 

Wist je dat... je niet moet wachten om deze opleiding gratis te volgen?

Je start met de opleiding in het competentiecentrum van je keuze, je thuiscentrum. Het thuiscentrum biedt jou een verdere verfijning van je leerpad, coaching, begeleiding naar werk en praktijkgerichte workshops die aansluiten bij je noden. Het cursusmateriaal is online beschikbaar en kan je grotendeels thuis doornemen. Het kan onder meer volgende modules bevatten:

 • bedrijfsadministratie
 • bedrijfsprocessen en ERP (Entreprise Resource Planning) in een bedrijfsrealistische omgeving
 • debiteurenbeheerloonberekening voor de boekhouder
 • budgettering
 • btw­-topics
 • vennootschapsbelasting
 • pc-­kennis
 • klantgerichte communicatie
 • sociale en organisatorische vaardigheden

Wist je dat... je na deze opleiding tot 75% kans hebt op werk binnen de 3 maanden?

Wil je een nieuwe job binnen het domein accountancy? Laat VDAB je helpen. Schrijf je vandaag in!

TIP! Deze opleiding is bedoeld voor wie werk zoekt. Heb je een job en wil je je graag bijscholen in het domein accountancy? Bekijk dan ons aanbod webleren en flex­itraining op vdab.be/online leren.

Gepost op 30 juni 2016

Je mag regelmatig een dag thuiswerken. Zo kan je werkgever besparen op kantoorruimte én worden de files korter. Is dat Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken (HNW) behelst veel meer! Het is behalve een nieuwe werkstijl ook een nieuwe manier van denken, van leren en zelfs van leven.

FOD Sociale Zekerheid is helemaal mee in het verhaal. Frank Van Massenhove, voorzitter directiecomité, vertelt over zijn ervaring met Het Nieuwe Werken vanuit de praktijk. 

Wil je ook mee zijn? Met de webcursus ‘Het Nieuwe Werken’ ben je meteen gelanceerd. Je vindt er uitgebreid en gefundeerd antwoord op de meest prangende vragen:

 • Wat is Het Nieuwe Werken en wat levert het op?
 • Waarom gaan steeds meer organisaties over op Het Nieuwe Werken of HNW? 
 • Hoe verandert leiderschap? 
 • Hoe bouw je bruggen tussen generaties?
 • Hoe combineer je werk en privé?
 • Hoe kan je binnen je organisatie zelf aan de slag met Het Nieuwe Werken?

Deze webcursus dompelt je onder in wat er staat te gebeuren. Je bekijkt Het Nieuwe Werken vanuit het standpunt van werkzoekende, werknemer, leidinggevende en werkgever. Het gaat hier niet zomaar om een modegril. De wereld is volop aan het veranderen en HNW is al aan de gang. Dus schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 23 juni 2016

Heb je een goede basiskennis van Excel 2013? Heb je de meest voorkomende functies goed onder de knie? Ga dan een stap verder en leer ook werken met een breed scala van gevorderde functies. Twee nieuwe webcursussen geven je een gedetailleerd overzicht van de gevorderde functies en de extra mogelijkheden die Excel je biedt. Wat mag je verwachten? Een glasheldere uitleg van de theorie, afgewisseld met praktijkvoorbeelden en oefeningen. En over alle moeilijke dingen waarvan je hoopte dat iemand het je ooit eens kon voordoen, krijg je een duidelijk instructiefilmpje.

Als voorsmaakje schotelen we je dit voor: Excel 2013 - Functies - 1.1 Nesten - Uitgebreid nesten.

Schrijf je snel in voor:
MS Excel 2013 Functies 1: Gevorderde functies als werkzoekende of als werknemer,
MS Excel 2013 Functies 2: Extra mogelijkheden als werkzoekende of als werknemer.

TIP Als je het gevoel hebt dat je de basis van Excel nog niet goed beheerst, volg dan eerst onze basiscursus MS Excel 2013 als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 15 juni 2016

Houden HTML-code en scripts je nog tegen? Een eigen website bouwen hoeft niet moeilijk, tijdrovend en duur te zijn. Met Adobe Muse maak je een mooie, moderne HTML5-website van 1 of meer pagina’s zonder zelf programmeercode te moeten schrijven.

Voor grafisch onderlegde professionals, die al kennis hebben van InDesign, is Muse een heel gebruiksvriendelijk pakket. Je werkt met de vertrouwde grafische gereedschappen en functies. Het resultaat is een verzorgde site in een fantastische webtypografie, die er goed uitziet in elke browser en op elke schermgrootte en die je eenvoudig responsive kan maken voor weergave op smartphone en tablet.

Is Muse het programma waar jij al lang op zit te wachten? Schrijf je dan snel in voor de flex-iTraining Muse: websites bouwen zonder code. In twee workshops van een dag krijg je Muse volledig onder de knie. Een basiskennis van InDesign is wel nodig. Heb je die nog niet, dan vind je in je online leermateriaal alles wat je nodig hebt om je op de workshops voor te bereiden.

Na de zomer plannen we zeker nog nieuwe workshops, maar voor de snelle beslissers zijn er in de workshops van eind juni nog enkele plaatsen vrij. Schrijf je nu in!

Gepost op 8 juni 2016