U bent hier

Nieuws over online leren - juli 2016

Heb jij je ingeschreven voor de webcursus Engels - Algemene taalkennis - Basic English 1? En ben je van plan om daarna Basic English 2 en 3 te volgen? Dat is een supergoed idee! Onlangs hebben we onze catalogus licht gewijzigd. Basic English 1 en 2 krijg je nu aangeboden in één cursus onder de naam 'Engels - Algemene taalkennis - Beginners'. Basic English 3 en de splinternieuwe Basic English 4 vind je terug onder de naam 'Engels - Algemene taalkennis - Gevorderden'. Je krijgt dezelfde kwaliteit als je van ons gewend bent want inhoudelijk is niets veranderd!

In de webcursus ‘Engels - Algemene taalkennis - Beginners’ reis je virtueel mee naar Engeland met Paul en Florence Van de Velde en hun kinderen. Je loopt met hen mee als ze naar school gaan, sporten, shoppen of een uitstap maken. Je leert hun nieuwe buren en vrienden kennen en helpt een feest te organiseren. Typische Engelse onderwerpen komen ook aan bod: eetgewoonten, het links rijden en het afwijkend metriek stelsel. Je algemene woordenschat over diverse dagelijkse onderwerpen vergroot bij elke les. De vele audiofragmenten stimuleren je in het verstaan van gesproken Engels en je herhaalt de grammaticale structuren om correct te kunnen communiceren.

‘Engels - Algemene taalkennis - Gevorderden’ is het logisch vervolg. Dochter Lisa en haar vriend Samuel helpen je je basiskennis verder uit te breiden. Boeiend wordt het zeker want Lisa en Samuel praten over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Je zal niet alleen de taal beter begrijpen, je zal ook leren argumenteren in een vreemde taal, dingen leren beschrijven en je gedachten geordend neerschrijven.

Zit je klaar om van start te gaan? Surf snel naar onze catalogus en schrijf jezelf in.

 

Gepost op 28 juli 2016

Ga je binnenkort solliciteren naar een job als kassamedewerker? En heb je de kassa van een warenhuis alleen nog maar gezien van de kant van de klant? Met onze webcursussen ‘Retail - Kassaverkoop food’ en ‘Retail - Kassaverkoop non-food’ kan je je perfect voorbereiden op je nieuwe job.

Je neemt plaats aan je pc en je waant je onmiddellijk aan een echte kassa. Je hebt een rolband, een scanner, een geldlade en alle andere zaken die je in de praktijk nodig zal hebben. Emma, een vriendelijke dame die nooit haar geduld verliest, is je virtuele coach. Ze legt je alles uit, doet het nog een keer voor en kijkt dan over je schouder mee terwijl je zelf oefent. Je leert niet alleen de kassa bedienen, maar ook hoe je met de klanten omgaat want je krijgt levensechte klanten aan je kassa, in uiteenlopende situaties. Emma is altijd in de buurt. Ze geeft je feedback en je kan haar ook om hulp vragen. Zo leer je van je fouten en loop je nooit vast. Twee tot drie uurtjes later heb je helemaal zelfstandig het hele kassasysteem onder de knie gekregen op een unieke ernstige en toch speelse manier.

Ga er meteen mee aan de slag! Schrijf je nu in voor de cursus 'Retail - Kassaverkoop food' als werkzoekende of werknemer, en de cursus 'Retail - Kassaverkoop non-food' als werkzoekende of werknemer.

Gepost op 20 juli 2016

Schoonmaken bij mensen thuis is toch nog iets heel anders dan je eigen woning netjes houden. Het is een vak apart. Je moet het werk goed organiseren en je moet ook op de juiste manier omgaan met de klanten. Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Bereid je dan voor met onze twee schitterende webcursussen! Ze zijn gratis voor werkzoekenden én werknemers.

Webcursus 'Schoonmaken bij mensen thuis: werkorganisatie'
In deze cursus krijg je informatie over materialen, leer je de juiste onderhoudstechnieken toepassen en voer je opdrachten uit met behulp van een werkplanning. Je ‘bezoekt’ een huis waarin vijf kamers moeten worden schoongemaakt. De uitdaging is niet alleen om die kamers schoon te maken, maar vooral ook om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Gelukkig sta je er niet alleen voor: plumeau Tine loodst je door het huis en geeft je tips en nuttige informatie.

Inschrijven: als werkzoekende of als werknemer.

Webcursus 'Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes'
In deze cursus leer je professioneel omgaan met je klanten. Je wordt door het hele proces geloodst: van de eerste kennismaking met de klant, over het omgaan met regels en het communiceren met de klant, tot het opnemen van verantwoordelijkheden. Je ‘maakt kennis’ met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen werken. Ze maken allerlei realistische zaken mee. En weer is plumeau Tine je gids. Ze begeleidt je doorheen de reeks met filmpjes en oefeningen. Op het einde van de cursus kan je een test doen om na te gaan of je alles goed begrepen hebt.

Inschrijven: als werkzoekende of als werknemer.

Alvast veel succes!

Gepost op 15 juli 2016

De schoolpoorten zijn weer voor twee maanden dicht. Veel leerlingen, studenten én leerkrachten slaken een zucht van opluchting: eindelijk vakantie!

Maar wat als jij nu net in juli en augustus 'goesting' en tijd hebt om te studeren? Waar kan je terecht als je wil bijleren waar en wanneer jij wil? Waar vind je cursussen die 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 toegankelijk zijn?

Bij VDAB­-webleren natuurlijk! Maak je keuze uit softskills, pc­opleidingen, talen of sectorspecifieke cursussen.
Klik hier om ons gratis online opleidingsaanbod te ontdekken!

Gepost op 7 juli 2016

Kunnen 140 tekens jou naar je nieuwe job leiden? Zeker weten! Meer en meer bedrijven zoeken hun nieuwe medewerkers via Twitter. Maar hoe vind je in de grote massa tweets de vacature die bij jou past? Met onze nieuwe app JobTweets!

7 knoppen brengen je feilloos bij #BEjobs, #vacature of de regio Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent of Hasselt. Je kan ook je eigen selectie maken als je zelf een zoekterm intypt. Probeer eens met een andere locatie, een functienaam, een bedrijf, … Zelfs een combinatie van zoektermen is mogelijk, als je ze scheidt met een spatie. Gebruik wel bij voorkeur Engelse trefwoorden.

Meer uitleg is niet nodig. Het enige wat je nog moet doen, is de app downloaden:
JobTweets voor iPad en iPhone 
JobTweets voor android 

Bekijk ook de andere apps van vdab op www.vdab.be/apps

Veel succes!

Gepost op 6 juli 2016