U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2016

‘Op een ochtend - na een veel te lange treinrit - begroet een collega mij met een grapje over een vlek op mijn bloes. En ineens gaat bij mij het licht uit. Ik weet niet eens meer of ik iets of niets gezegd heb, of ik geroepen of gehuild heb. Ik weet alleen nog dat ik vertrokken ben, weer de trein op richting huisdokter. Diagnose: burn-out.’

Aan het woord is Karine, maar het kan iedereen overkomen! Het gevoel opgebrand te zijn treft vaak mensen die heel gedreven en gemotiveerd jarenlang hart en ziel in hun werk gelegd hebben. En plots zijn ze leeg. Uitgeput, ontmoedigd en zwaar teleurgesteld. De aanleiding kan een klein voorval zijn. De oorzaak is jarenlange overbelasting.

Burn-out is een energieziekte die bij velen om de hoek loert. Tienduizenden Vlamingen worden er jaarlijks daadwerkelijk mee geconfronteerd. Laat het bij jou niet zover komen en zet vandaag de eerste stap in jouw persoonlijke preventie-actie tegen burn-out met de webcursus ‘Burn-out, nee bedankt!’ Je leert de symptomen herkennen, komt aan de hand van zelfonderzoek te weten of je risico loopt op burn-out en wat je kan doen om burn-out te voorkomen. Tijdig ingrijpen is de boodschap!

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Weet je niet goed welke online cursus te kiezen? Wil je bijvoorbeeld weten welke cursus of training het best past bij jouw voorkennis en het doel dat je voor ogen hebt? Vind je niet wat je zoekt? Of wil je verschillende cursussen volgen en twijfel je over de juiste volgorde? Dan helpen we je graag verder via chat.

Elke werkdag kan je tussen 10 en 12 uur met ons chatten als je met een oriëntatievraag zit. We maken je wegwijs in ons aanbod webcursussen en flex-iTrainingen: van talen tot persoonlijke vaardigheden, van solliciteren tot ontslagverwerking, van pc-pakketten tot informatica en webdesign en nog veel meer.

Is de chat gesloten (of overbezet)? Dan kan je een bericht achterlaten en krijg je zo snel mogelijk antwoord via mail.

Ga door naar de chat!

 

Heb je al een tijdje het gevoel dat je in overdrive zit? Dat je zelfs dan nog niet alles gedaan krijgt? Vrees je dat je de controle verliest? Word je steeds vaker nerveus en kribbig? Heb je gewoon te veel te doen in te weinig tijd? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe aanpak!

Beeld je eens in dat je elke minuut van de dag zinvol kan besteden. Twee of meer dingen tegelijk proberen te doen, daar maak je voorgoed komaf mee. Je stelt een realistische planning op en je houdt je er ook aan. Niemand komt je storen, niemand legt beslag op jouw tijd en jouw energie. Aan het eind van de dag zijn je taken zorgvuldig afgewerkt. Je hebt zelfs tijd over voor jezelf.

Onmogelijk, denk je? Neen, toch niet. Het enige wat je moet doen is nu wat tijd investeren in een flex-iTraining Timemanagement en je plukt er de rest van je leven de vruchten van. In het online cursusmateriaal leer je bewust om te gaan met het kostbaarste wat er is: jouw tijd. Je krijgt zicht op je eigen tijdbesteding en je roept tijdrovers een halt toe. Je krijgt  praktische richtlijnen om je bezigheden, je paperassen, je omgeving en jezelf beter onder controle te krijgen – of je nu een job hebt of niet. Het prettige gevolg is dat je méér kan doen in minder tijd... en met méér plezier! Dit is fantastisch nieuws! Jijzelf speelt de hoofdrol in dit leerproces. 

Maar je staat er niet alleen voor. Tijdens twee workshops van elk een halve dag begeleidt je coach je doorheen praktijkgerichte opdrachten die je tijdwinst opleveren en je beter leren omgaan met onverwachte situaties en stress:
Workshop 1 Tijdrovers aanpakken via SDS of DDDD, doelstellingen SMART formuleren
Workshop 2 Correct reageren via DESC2, stress vermijden met CCCCCC

Deze flex-iTraining - met bijhorende online cursus, coaching en workshops - is gratis voor werkzoekenden en werknemers die via een grondige analyse hun persoonlijk tijdgebruik willen optimaliseren en zo de balans werk-privé in evenwicht brengen. 

Geen tijd meer te verliezen! Kom op 1 september naar de workshop in Gent. Lees meer en schrijf je nu in.

TIP! Er zijn ook workshops in Antwerpen en Leuven.

Databases bestaan er in alle maten en soorten: van een elektronisch overzicht van je cd-verzameling tot supergrote server databanken waarop duizenden gebruikers tegelijkertijd data kunnen raadplegen. De keuze van de software varieert naargelang de grootte en het aantal gebruikers van de database. Voor kleine tot middelgrote databases is MS Access uitermate geschikt én bovendien beschikbaar in de meeste bedrijven.

Heb jij al een goede basiskennis van MS Access 2013 en wil je nu meer complexe databases met geavanceerde functies kunnen gebruiken? Wij hebben voor jou een eerste vervolmakingscursus MS Access 2013 klaar staan: Tabellen en Query’s. 

Check vooraf even of je voldoende basiskennis hebt. Kan je al:

  • een nieuwe database maken;
  • opgegeven tabellen maken, velden definiëren en eigenschappen instellen, een sleutelveld aanduiden;
  • werken met gegevens in tabellen;
  • selectiequery's ontwerpen, criteria definiëren, werken met parameters, topwaarden en groeperingen?

Dan ben je zeker klaar om aan de vervolmaking te beginnen. Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer voor ‘MS Access 2013 Deel 2 - Tabellen en Query’s’.

Voel je dat je nog niet sterk genoeg in je Access-schoenen staat? Dan is de webcursus ‘MS Access 2013 Deel 1 - Basis’ jouw ideale startpunt.

Gepost op 4 augustus 2016