U bent hier

Nieuws over online leren - september 2016

Werk je deeltijds en wil je voltijds aan de slag? Laat VDAB je helpen! In de gratis flex-iTraining ‘Van deeltijds naar voltijds, maar hoe?’ combineer je 3 praktijkgerichte workshops met 3 handige webcursussen. Schrijf je in en

 • leer je sterke punten beter verwoorden,

 • ontdek welke job bij jou past,

 • vergroot je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

 

In de workshops word je uitgedaagd tot zelfreflectie, in een groep van maximaal 10 personen onder begeleiding van een professionele coach.

 • Workshop 1: Welke talenten heb ik en wat voor werk kan ik nog doen?
  Ontdek wat jou ten opzichte van andere kandidaten uniek maakt in de ogen van een werkgever.

 • Workshop 2: Meer jobopportuniteiten zien: welke soorten jobs zijn er nog voor mij?
  Ontdek welke jobs nog bij jou passen.

 • Workshop 3: Hoe begin ik aan een professioneel netwerk? Hoe leer ik nog mensen kennen die mij kunnen helpen?
  Ontdek hoe je jezelf best introduceert bij een werkgever of bij iemand uit de branche waarin jij wil werken.

 

Drie webcursussen neem je naar eigen inzicht door, om je op de workshops voor te bereiden. Je kan ook vragen stellen aan je online coach.

 • Solliciteren doe je zo!
  over do's and don'ts in je cv en sollicitatiebrief

 • Creativiteit
  om je manier van werk zoeken eens anders aan te pakken

 • LinkedIn om een job te vinden
  over de ware kracht van LinkedIn: een goed profiel en een stevig netwerk

En dan is het nu tijd voor actie, want dit aanbod is zeker de verplaatsing naar Leuven waard. Schrijf je in voor de flex-iTraining ‘Van deeltijds naar voltijds, maar hoe?’

 

*TIP Investeer meteen wat tijd in een gratis Flex-iTraining ‘Timemanagement’ en je plukt er de rest van je leven de vruchten van. Je leert er hoe je je dag kan indelen, hoe je je job met je privé-leven kan combineren en hoe je alle taken rond kan krijgen zonder in tijdsnood te komen.

Deze Flex-iTraining - met bijhorende online cursus, coaching en workshops - is warm aanbevolen voor wie van een deeltijdse naar een voltijdse job gaat. Schrijf je ook in voor de flex-iTraining ‘Timemanagement’.

 

Op de bekende veilingsite had een Canadese advertentie zijn aandacht getrokken. De aankoop leek heel eenvoudig: een internationale betaling kon met enkele muisklikken en dan was het gewoon wachten op de postbode. Wat de postbode bracht, was echter geen pakje maar een brief van de douane. Douane??? Was die al niet lang opgedoekt? Om een lang verhaal kort te maken: tegen betaling van een fikse som aan de postbode ontving onze beste man na enige tijd toch zijn begeerde pakket.

Sinds de Europese grenzen open zijn, hebben wel meer mensen geen zicht meer op de taken en de werking van de douane. Nochtans krijgt de logistieke sector er dagelijks mee te maken. Met de webcursus ‘Logistiek - Douane Deel 1 - Introductie’ schaaf je het beeld van de douane snel weer bij. In het eerste hoofdstuk leer je over de economische, maatschappelijke en fiscale taken van de douane. In het tweede hoofdstuk komt de organisatie van de douane aan bod, zowel nationaal als Europees en internationaal. Een overzicht van de douaneformaliteiten die bedrijven moeten vervullen bij internationale handel krijg je ten slotte in het derde en laatste hoofdstuk.

De documenten die daarbij horen, vormen het onderwerp van een tweede module die binnenkort online komt. Begin nu alvast met de introductie. Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

 

Niet alleen voor een tekenaar of ontwerper is kennis van AutoCAD een vereiste. Ook een calculator, een productievoorbereider of een werfleider heeft met AutoCAD een belangrijke troef op zak. Neem zelf de proef op de som: vandaag krijg je in de vacaturedatabank 1900 jobs als je trefwoord AutoCAD intypt.

Wil jij je ook toeleggen op het produceren van tweedimensionale technische tekeningen met behulp van de computer? Grijp je kans met onze flex-iTraining - Tekeningen aanmaken in AutoCAD 2D.

In vijf workshops van een dag krijg je stap voor stap de software onder de knie en leer je de meest voorkomende tekencommando’s efficiënt gebruiken. Je bouwt tekeningen op, werkt met layers, templates en maten, je arceert, voegt tekst toe en maakt je tekeningen afdrukklaar. Een professionele coach begeleidt je tijdens de workshops. Bovendien krijg je het Engelstalig online leermateriaal drie maanden ter beschikking. Eens je het traject met succes doorlopen hebt, verdien je een getuigschrift dat je meteen kan koppelen aan je profiel op LinkedIn.

Een laatste duwtje in de rug nodig? Je neemt deel aan de workshops in het VAC te Gent, heel gemakkelijk bereikbaar want het VAC ligt vlakbij het station van Gent-Sint-Pieters. Op 14 september ga je van start met de eerste workshop. Workshops 2 en 3 zijn al ingepland, workshops 4 en 5 volgen later. Het cursusmateriaal, de workshops en de coaching zijn gratis voor werkzoekenden en voor werknemers.

Lees meer en schrijf je in voor de flex-iTraining - Tekeningen aanmaken in AutoCAD 2D.