U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2016

1 op de 7 werknemers wordt gepest.
1 op de 5 werknemers krijgt te maken met agressie.
1 op de 3 werknemers ondervindt grensoverschrijdend gedrag.

Het aantal slachtoffers van pesten op de werkvloer is in twee jaar tijd gestegen met 35 %. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van HR-dienstverlener Securex. Tellen we de slachtoffers, de pesters zelf, de getuigen en de leidinggevenden die ervan op de hoogte zijn, dan wordt de kans wel heel groot dat ieder van ons gedurende zijn loopbaan met pesten te maken krijgt.

Wat is pesten? Wat is het profiel van een pester en van een slachtoffer? Wat kan je doen als je slachtoffer of getuige bent van pesterijen? Wat kan je doen als je als leidinggevende vermoedt dat iemand in je team gepest wordt? Welke preventiemaatregelen kan je treffen? Wat zegt de wet? Welke mensen kunnen advies geven waar je echt iets aan hebt? 

Dat alles vind je in de webcursus 'Pesten en geweld? Genoeg is genoeg!' Je krijgt heel wat oefeningen, praktische tips én websites van professionele hulplijnen. De cursus en de coaching zijn gratis voor alle individuele klanten.

Heb je te maken met pesten en geweld? Neem nu de beslissing: genoeg is genoeg!
Schrijf je in als werknemer of als werkzoekende

Gepost op 27 oktober 2016

Heb je een goede basiskennis van het Frans en wil je die kennis ook vlot kunnen inzetten in een zakelijke of commerciële context? Dankzij onze Flex-iTrainingen leer je snel en vakkundig de kunst van klantgerichte communicatie in het Frans.

Een juiste begin- en slotformule en het gebruik van typische telefoonuitdrukkingen helpen je een gesprek logisch en helder op te bouwen, zowel bij inkomende als bij uitgaande telefoongesprekken. Ook als je communiceert via e-mail, is een correcte inhoud in klare taal een professioneel visitekaartje. Zelfs - of vooral - als het om klachtenbehandeling gaat. Je mag inschrijven voor 'Klantgericht telefoneren in het Frans' of 'Klantgericht schrijven in het Frans' of de twee tegelijk!

Na je inschrijving krijg je meteen toegang tot het online cursusmateriaal. Vanuit je elektronische leeromgeving kan je vragen stellen aan je coach. Het online leertraject combineer je met praktijkgerichte workshops van telkens een halve dag. Je coach helpt jou met je toon, stijl en taalgebruik. Zo vergroot je je kansen op succes bij de klant. Maar bovenal vergroot je je eigen troeven op de arbeidsmarkt!

Maak je keuze uit ons gratis aanbod online leren en schrijf je snel in:
Klantgericht telefoneren in het Frans
Klantgericht schrijven in het Frans

 

Gepost op 20 oktober 2016

Of je nu van cijfers houdt of niet, je moét er wel mee leven. Rekenen en tellen, cijfergegevens bijhouden, misschien zelfs grafieken maken, ... dat is dagelijkse kost op het werk en thuis. Gelukkig kan Microsoft Excel je bij dit cijferwerk heel wat tijdwinst opleveren, tenminste als je vlot met het programma kan werken. Aan een theoretische kennis heb je in dit geval niet veel. Excel moet je doén. Daarom zijn de webcursussen ‘MS Excel 2013' ook heel praktijkgericht met illustraties, demo’s en oefeningen.

Voor wie meer wil, is er nu een bijkomende oefenmodule ‘MS Excel 2013 – Oefeningen’.  De module bestaat uit 3 workshops met elk 10 oefeningen van een bepaalde moeilijkheidsgraad:  van kleine, eenvoudige oefeningen over medium opgaven tot uitgebreide, meer complexe oefeningen. Heb je vragen over een oefening? Dan kan je rekenen op een webcoach voor hulp en feedback.

Heb je een goede basiskennis van Excel 2013 en wil je graag extra oefengelegenheid? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 13 oktober 2016

Je raakt gemakkelijk de tel kwijt als je in het Nederlands alle klinkers en tweeklanken wil opsommen. Het zijn er meer dan 20! Bovendien worden dezelfde klinkers op verschillende manieren uitgesproken - lang en kort om maar één voorbeeldje te noemen. Soms worden dezelfde klanken door verschillende klinkers voorgesteld- denk aan au en ou. Zelfs als je het Nederlands met de paplepel meekreeg, slaat de twijfel over de juiste uitspraak wel eens toe. De meeste andere talen kennen niet zoveel klinkercombinaties. Wie op latere leeftijd Nederlands leert, worstelt vaak langer met de uitspraak dan met spelling en grammatica. Goed leren luisteren, woorden en zinnen naspreken, en dat vaak en veel doen, is de enige remedie.

Met onze nieuwe app ‘Uitsprekend’ kan je volop oefenen op de juiste uitspraak van klinkers en tweeklanken. Uit maar liefst 21 reeksen gevarieerde oefeningen kies je zelf degene die je het meeste nodig hebt. De klanken worden aangeboden op woord-, zins- en tekstniveau. Luisteren, het verschil leren horen tussen de verschillende klanken, is een belangrijke eerste stap. Daarna kan je ook woorden en zinnen naspreken. We kunnen geen feedback geven op je uitspraak, maar we geven je voorbeelden van hoe het zou moeten klinken. Je smartphone of tablet is een geduldige coach: je kan de klanken, woorden en zinnen net zolang herhalen tot je zelf tevreden bent.

‘Uitsprekend’ is bedoeld voor anderstaligen én voor iedereen die zijn uitspraak van het Nederlands wil verbeteren. Het enige wat je nog moet doen, is de app gratis downloaden:
Uitsprekend voor iPhone en iPad
Uitsprekend voor Android

Bekijk ook de andere apps van VDAB op www.vdab.be/apps

Veel succes!

Gepost op 6 oktober 2016