U bent hier

Nieuws over online leren - november 2016

Wil je aan de slag in de scheepvaartexpeditie? Bezorg jezelf een stevige onderbouw met onze nieuwe online cursus ‘Logistiek - Zeevervoer basis’.

Je maakt kennis met de internationale, de Europese en de nationale reglementering. Je ontdekt de belangrijkste evoluties en uitdagingen in het zeevervoer zoals de steeds grotere schepen en de groeiende aandacht voor het milieu. En je staat stil bij enkele grote actuele problemen waarmee het zeevervoer kampt: piraterij en verstekelingen.
Hoe exploiteren reders hun vloot en waar moeten zij nu en in de toekomst rekening mee houden? Dat kom je te weten in het hoofdstuk shipping management.
Tot slot volg je het proces van zeevervoer op vlak van administratie en logistiek, van boeking tot aflevering. 

Deze cursus maakt deel uit van ons groeiend aanbod online cursussen in de logistieke sector. De coaches helpen je graag met inhoudelijke feedback, maar ook met de uitstippeling van je leerpad. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een berichtje sturen waarin je jezelf even voorstelt.

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer, en stuur een kennismakingsmailtje naar je coach voor het allerbeste leerresultaat!

 

Procent berekenen als je een bloesje koopt met korting; de regel van drie toepassen om een recept om te rekenen van 4 naar 7 personen… rekenen is voor velen een dagelijkse gewoonte. En soms mag je best een beetje schatten en afronden.

Een heel andere dimensie krijgt je berekening als het om medicijnen gaat. Hoeveel zuurstof neem je mee voor mijnheer X voor een rit van 1 uur in de ziekenwagen? Hoeveel insuline dien je mevrouw Y toe, die 60 kg weegt? Verplegend personeel in ziekenhuizen moet feilloos de juiste dosis kunnen berekenen. Het kleinste foutje kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt.

Daarom hebben wij in nauwe samenwerking met de ziekenhuisapotheek van UZGent een webcursus ‘Medisch rekenen’ ontwikkeld. Werk je in een ziekenhuis, een rusthuis of kinderopvang? Moet je geregeld medicijnen toedienen? Neem dan zeker de cursus eens grondig door. Je krijgt er alle regels nog eens op een rijtje en héél veel oefengelegenheid. Het filmpje hieronder geeft je in het kort een overzicht van de cursusinhoud.

 

Neem het zekere voor het onzekere!
Ben je werkzoekende? Schrijf je dan hier gratis in.
Ben je werknemer? Schrijf je dan hier gratis in.

 

Twee collega’s bij de koffie. Aan hun gebaren kan je zien dat ze zich flink druk maken. Hun heftige woordenwisseling voeren ze op fluistertoon, maar de koffie… die moet het bekopen.

Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies, conflicten, en zelfs ruzies. Toch kan je ruzie vermijden zonder een conflict angstvallig uit de weg te gaan.  Een conflict kan duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Lees maar wat cursist Anneke over deze cursus schrijft: ‘De cursus is alleszins verhelderend. Je krijgt inzicht in de communicatie tussen mensen. Je leert hoe je eigen aanpak gedrag uitlokt bij de ander. Met de handvatten aangereikt in deze cursus voel je je al een stuk ‘veiliger’. Als je weet dat het de goede manier van aanpakken is, durf je gemakkelijker toestappen op de partij waarmee het conflict zich voordoet. Je voelt je als het ware op een positieve manier gewapend.’

De cursus is een leuke uitdaging die je veel zal opleveren. Ben je er klaar voor? Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 8 november 2016

Heb je ooit je mailtje moeten verduidelijken? Of jezelf aan de telefoon betrapt op de woorden ‘nee nee, dat bedoel ik niet…’? Dan moeten we je eigenlijk niet overtuigen van het belang van klantgericht communiceren.

Met een helder taalgebruik in je e-mails en in je gesprekken bied je de klant zekerheid en vertrouwen. In een dynamische en positieve stijl reik je oplossingen aan en stem je de klant tevreden. Zelf win je er tijd en energie mee. Hoe je dat doet, leer je in onze flex-iTrainingen klantgericht communiceren.

Je neemt de theorie door aan je eigen tempo met een online zelfstudiepakket. Je coach begeleidt je als je dat wenst. En in de praktijkgerichte workshops kom je oefenen, je vragen stellen en feedback ontvangen. De ideale mix voor een blijvend resultaat!

Maak je keuze uit ons gratis aanbod en schrijf je snel in:

- Klantgericht communiceren

- Klantgericht telefoneren in het Frans

- Klantgericht schrijven in het Frans

- Solliciteer zelfzeker in het Frans

Gepost op 3 november 2016