U bent hier

Nieuws over online leren - december 2016

Tijdens de feestperiode onderbreken we even onze werkzaamheden. We zijn er terug op 4 januari 2017. Je cursus blijft natuurlijk gewoon toegankelijk. Ook tijdens de kerstvakantie kan je online leren waar en wanneer je wil.

Hele fijne feestdagen voor elk van jullie!

Wil je op een snelle en doeltreffende manier bijleren? Dat kan tijdens onze praktijkgerichte workshops onder begeleiding van een professionele coach. De workshopskalender staat al klaar voor 2017, met een sterk gegroeid aanbod. Vanaf nu kan je behalve voor accountancy, ERP en human resources, ook workshops volgen voor MS Office, talen en persoonlijke ontwikkeling. Alle workshops zijn gratis voor werkzoekenden en werknemers die zich individueel inschrijven. En wil je je op een workshop voorbereiden met een online cursus? Ook dat kan snel, efficiënt en gratis.

Wat is het aanbod?
Is er voorkennis nodig?
Waar vind je alle praktische informatie?
Hoe schrijf je jezelf in?

Je vindt alle antwoorden op vdabworkshops.be.

 

Loop je wel eens te piekeren? Over het werk, over je relatie of je kinderen, over wat anderen van je denken, over het verleden of de toekomst, kortom: over het leven? Meestal gaat dat piekeren wel over. Maar als je het gevoel krijgt dat je in een doolhof beland bent en de weg niet meer vindt die tot een oplossing of een beslissing leidt, dan moet je beginnen met anders te denken. Denken maakt je immers tot wie je bent, tot wat je doet en tot hoe je je voelt.

Anders denken, hoe doe je dat? Allereerst door je gewoontes in vraag te stellen. Dan pas kan je bepaalde rituelen en patronen in je denken doorbreken. De online cursus ‘Ontwikkel je denkkracht’ helpt je daarbij en stimuleert je om met nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden je denk- en doepatronen verder te ontwikkelen. De moeite dus om wat tijd te investeren in dit fascinerende onderwerp.

Concreet komen de volgende leerdoelen aan bod:

 •     Je leert wat krachtig denken is en je komt meer te weten over verschillende soorten intelligentie.
 •     Je ontdekt welke beperkingen je hebt en leert die doorbreken.
 •     Je leert manieren bedenken om meer harmonie te creëren voor jezelf van binnenuit naar buiten.
 •     Je leert jezelf beter kennen en durft meer te vertrouwen op je intuïtieve krachten.

Voel je je aangesproken? Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 7 december 2016

VeiligheidsagentZoek je een job als veiligheidsagent? Of ben je al als veiligheidsagent aan het werk? Met een basiskennis van het Frans heb je een bijkomende troef in handen!

Onze nieuwe online cursus ‘Frans voor veiligheidsagenten’ loodst je door allerlei situaties die eigen zijn aan het werk van veiligheidsagenten. Gaandeweg leer je typische basiswoordenschat en formuleringen kennen en correct gebruiken. Verwacht geen saaie woordenlijsten. De cursus is heel praktijkgericht en gedocumenteerd met foto’s en audiofragmenten.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • beleefdheidsformules
 • identiteit controleren
 • onthaal en informatie
 • iemand wegwijs maken
 • veiligheidscontroles
 • veiligheidsinstructies
 • conflicten en hun oplossing
 • eerste hulp

Sta sterker in je schoenen als veiligheidsagent en schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.
 

Gepost op 1 december 2016