U bent hier

Nieuws over online leren - januari 2017

Kan je van een doffe afbeelding een sprekend visueel beeld maken? Niet altijd. Sommige foto’s zijn nu eenmaal niet te redden. Maar vaak kan je toch met Photoshop nog kleine wondertjes verrichten. De kunst is meer contrast in je foto te brengen; contrast in kleur, opbouw, licht, structuur, … Aanpassingen vallen alleen op als één deel in contrast komt te staan met een ander deel. En daarvoor is het van het grootste belang dat je haarfijne selecties kan maken zodat je selectieve veranderingen kan aanbrengen of objecten vrijstaand kan maken. Een selectie kan je zelf samenstellen met geometrische figuren of met vrije vormen, of je kan Photoshop automatische selecties laten maken.

In de nieuwe online cursus ‘Grafische - Adobe Photoshop CC: selecteren en detoureren’ leer je hoe je in Photoshop

 • met selecties werkt,
 • selecties samenstelt in een afbeelding,
 • een ruwe selectie kan verfijnen aan de hand van de structuur in de afbeelding,
 • met de automatische selectiegereedschappen kan werken,
 • selecties kan opslaan en later opnieuw gebruiken.

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 26 januari 2017

Hoe maak je een groot document helder en overzichtelijk? Hoe leid je de lezer vlot door de grote hoeveelheid informatie? En hoe kan je zelf snel en handig leren werken met grote documenten?

MS Word 2013 biedt je allerlei technieken om grote documenten efficiënt op te bouwen. In onze nieuwe online cursus leer je ze allemaal kennen en op de juiste manier inzetten:

 • werken met stijlen;
 • stijlen nummeren;
 • meerdere secties gebruiken;
 • pagineren en paginakenmerken per sectie instellen;
 • werken met verschillende kop- en voetteksten;
 • werken met voet- en eindnoten;
 • werken met een inhoudsopgave en indexen;
 • werken met andere verwijzingen zoals bijschriften en bladwijzers.

De cursus bulkt van de illustraties, instructievideo’s, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Voor hulp en feedback kan je terecht bij je online coach.

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Het is wel belangrijk dat je al een goede basiskennis van MS Word 2013 hebt vooraleer je grote documenten te lijf gaat. Heb je die basiskennis nog niet, volg dan eerst de online cursus MS Word 2013.
Gepost op 19 januari 2017

Heb je ooit je mailtje moeten verduidelijken? Of jezelf aan de telefoon betrapt op de woorden ‘nee nee, dat bedoel ik niet…’? Dan moeten we je eigenlijk niet overtuigen van het belang van klantgericht communiceren.

Met een helder taalgebruik in je e-mails en in je gesprekken bied je de klant zekerheid en vertrouwen. In een dynamische en positieve stijl reik je oplossingen aan en stem je de klant tevreden. Zelf win je er tijd en energie mee. Hoe je dat doet, in het Nederlands of in het Frans, leer je in onze online cursussen met workshops.

Je bereidt je voor op de workshops met een online cursus die je aan je eigen tempo doorneemt. En in de praktijkgerichte workshops kom je oefenen, je vragen stellen en feedback ontvangen. De ideale mix voor een blijvend resultaat!

Maak je keuze uit ons gratis aanbod en schrijf je snel in:

 

Gepost op 12 januari 2017

De sector van de brandstoffenhandel is steeds op zoek naar gemotiveerde werknemers. Wat telt, zijn je competenties. Iedereen is welkom, ook jongeren, vrouwen en personen uit kansengroepen. Om chauffeur in de brandstoffenhandel te worden, moet je een praktijkopleiding ‘Laden en lossen van een brandstofwagen’ volgen. 

Onze nieuwe online cursus ‘Brandstofhandel: info voor de chauffeur’ biedt je een noodzakelijke voorbereiding. Je krijgt informatie over de sector en over het beroep. Je leert de verschillende soorten brandstoffen kennen en je maakt je vertrouwd met veiligheidsvoorschriften en met alle handelingen die komen kijken bij het laden en lossen van brandstoffen. Deze cursus is tot stand gekomen in een samenwerking tussen VDAB en het Sociaal Fonds voor de Handel in Brandstoffen. Kwaliteit gegarandeerd!

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.
 

Gepost op 5 januari 2017