U bent hier

Nieuws over online leren - april 2017

Heb jij trouwe klanten? Van die klanten die steeds bij jou aankloppen? Die altijd terugkomen?

Dat zijn je vaste klanten je kent hen op je duimpje. Ze zijn joviaal, zakelijk, onzeker of dominant en je weet perfect hoe je met elk van hen om moet gaan. Vriendelijk en beleefd ben je altijd, dat spreekt vanzelf. Toch blijkt dat af en toe een uitdaging want klanten laten zich ook wel eens van hun slechtste kant zien. En is vriendelijk en beleefd zijn eigenlijk wel hetzelfde als klantgericht handelen? Leer het of fris het op met onze nieuwe online cursus ‘Omgaan met klanten’.

We spitten de volgende thema's uit:

  • Wie zijn je interne en externe klanten?

  • Hoe leg je de focus op de klant?

  • Wat is het belang van een goede werksfeer?

  • Hoe zorg je ervoor dat je klanten trouwe klanten worden?
     

Schrijf je nu in voor de online cursus 'Omgaan met klanten'.
 

VDAB biedt ook twee workshops over klantgericht communiceren aan, namelijk

  • Klantgericht communiceren: duidelijke e-mails en heldere gesprekken

  • Klantgericht communiceren: constructieve taal bij klachten

Wil je graag deelnemen? Surf naar vdabworkshops.be en kies de tab ‘Talen’ om je in te schrijven.

 

Gepost op 26 april 2017

Deze job wil je echt heel graag hebben! Je hebt je motivatiebrief en cv met veel zorg opgesteld en ja, je mag op gesprek. Ook het interview verloopt vlotjes tot… ‘Racontez quelque chose de vous-même’. Je wist dat een basiskennis van Frans een vereiste was, en die heb je! Maar nu je het ook moet bewijzen, krijg je het zweet in je handen en weet je amper een paar woordjes te stommelen. Dit is erger dan je ergste nachtmerrie!

Een goed sollicitatiegesprek staat of valt met een goede voorbereiding. Je weet nooit precies wat een werkgever zal vragen, maar je kan je ook in het Frans voorbereiden op veelgestelde vragen. Als je hier op voorhand over nadenkt, kom je veel zelfzekerder over. Onze online cursus ‘Solliciteer zelfzeker in het Frans’, gecombineerd met een workshop, is de perfecte voorbereiding op elke sollicitatie waarbij kennis van het Frans gevraagd wordt.. 

Je neemt zelfstandig het online cursusmateriaal door en volgt daarna een workshop van een halve dag. Tijdens de workshop krijg je hulp van een professionele coach bij het inoefenen van je sollicitatiegesprek. Via praktijkgerichte opdrachten overwin je je angst om Frans te spreken en vergroot je je spreekvaardigheid. Je leert je motivatie toe te lichten en te bewijzen dat je de geschikte kandidaat bent. Je oefent om je capaciteiten in de verf te zetten, je persoonlijke vaardigheden aan te tonen en je opleiding en ervaring te verduidelijken. 

Heb je een goede basiskennis van het Frans en wil je bij je volgende sollicitatiegesprek vol zelfvertrouwen zelfs de lastigste vragen kunnen beantwoorden? Schrijf je dan nu in voor ‘Solliciteer zelfzeker in het Frans’:

Gepost op 20 april 2017

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Uiteraard heb je alle mogelijke vragen en antwoorden tot in de puntjes voorbereid. Over het bedrijf, over je competenties, je zwakke en sterke kanten, … 
Maar ben je ook voorbereid op de vraag of je digitaal kan publiceren? Bedrijven bannen het papier en stappen over naar digitale publicaties. In tal van functies – van administratieve assistenten tot verkopers, boekhouders en nog veel meer – behoort digitale communicatie tot het takenpakket. Kan jij een digitale nieuwsbrief maken, of een e-zine of een jaarrapport? Bezorg jezelf die extra troef bij je komende sollicitaties! 

Wil je nog een stap verder gaan en ook websites ontwerpen? Dat kan met Muse! Muse is een heel gebruiksvriendelijk pakket waarmee je zonder kennis van HTML-code websites van een of meer pagina’s bouwt. Het resultaat is een verzorgde site, die er goed uitziet in elke browser en op elke schermgrootte en die je kan omzetten naar een versie voor smartphone en tablet.

In een combinatie van online leren met drie workshops leer je ‘Bedrijfspublicaties ontwerpen’: schrijf je in!
In twee extra workshops leer je ook ‘Muse: websites bouwen zonder code’: schrijf je in!
De intakeworkshop is gemeenschappelijk voor Bedrijfspublicaties en Muse. Na een kort gesprek start je met de programma’s van Adobe. Je coach stippelt samen met jou een leertraject op maat uit, geeft je nuttige tips én de mogelijkheid om je in te schrijven voor de volgende workshops.

Gepost op 13 april 2017

Ben jij een geboren verkoper?

Of net niet… Maar je wil wel graag in de verkoop werken? Dan is er goed nieuws voor jou: verkopen kan je leren!

In de verkoop krijg je met mensen te maken, en die zijn weinig voorspelbaar. Het is de kunst om je klant te leren inschatten en tegelijk zijn behoeften te ontdekken. Absolute regels en waarheden zijn er niet, maar met de nodige kennis van een aantal verkoopstrategieën behoud je de controle over het verkoopproces en kan je bijsturen waar nodig.

In onze vernieuwde online cursus ‘Ontwikkel je verkooptalent’ staan de stappen in het verkoopproces centraal: van prospectie tot deal. Je krijgt een schat aan praktische tips over alles wat bij de verkoop komt kijken.

Schrijf je snel in voor de online cursus 'Ontwikkel je verkooptalent'.

Gepost op 6 april 2017