U bent hier

Nieuws over online leren - juli 2017

Heb je al een tijdje het gevoel dat je in overdrive zit? Dat je zelfs dan nog niet alles gedaan krijgt? Vrees je dat je de controle verliest? Word je steeds vaker nerveus en kribbig? Heb je gewoon te veel te doen in te weinig tijd? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe aanpak!

Beeld je eens in dat je elke minuut van de dag zinvol kan besteden. Twee of meer dingen tegelijk proberen te doen, daar maak je voorgoed komaf mee. Je stelt een realistische planning op en je houdt je er ook aan. Niemand komt je storen, niemand legt beslag op jouw tijd en jouw energie. Aan het eind van de dag zijn je taken zorgvuldig afgewerkt. Je hebt zelfs tijd over voor jezelf.

Onmogelijk, denk je? Neen, toch niet. Het enige wat je moet doen is nu wat tijd investeren in een online cursus Timemanagement en je plukt er de rest van je leven de vruchten van. In de cursus leer je bewust om te gaan met het kostbaarste wat er is: jouw tijd. Je krijgt zicht op je eigen tijdbesteding en je roept tijdrovers een halt toe. Je krijgt  praktische richtlijnen om je bezigheden, je paperassen, je omgeving en jezelf beter onder controle te krijgen – of je nu een job hebt of niet. Het prettige gevolg is dat je méér kan doen in minder tijd... en met méér plezier! Dit is fantastisch nieuws! Jijzelf speelt de hoofdrol in dit leerproces. 

Maar je staat er niet alleen voor. Tijdens twee workshops van elk een halve dag begeleidt je coach je doorheen praktijkgerichte opdrachten die je tijdwinst opleveren en je beter leren omgaan met onverwachte situaties en stress:
Workshop 1 Tijdrovers aanpakken via SDS of DDDD, doelstellingen SMART formuleren
Workshop 2 Correct reageren via DESC2, stress vermijden met CCCCCC

Deze online cursus, met bijhorende coaching en workshops, is gratis voor werkzoekenden en werknemers die via een grondige analyse hun persoonlijk tijdgebruik willen optimaliseren en zo de balans werk-privé in evenwicht brengen. 

Geen tijd meer te verliezen! Schrijf je in voor de online cursus Timemanagement en voor de workshops.

 

Gepost op 27 juli 2017

Je raakt gemakkelijk de tel kwijt als je in het Nederlands alle klinkers en tweeklanken wil opsommen. Het zijn er meer dan 20! Bovendien worden dezelfde klinkers op verschillende manieren uitgesproken - lang en kort om maar één voorbeeldje te noemen. Soms worden dezelfde klanken door verschillende klinkers voorgesteld- denk aan au en ou. Zelfs als je het Nederlands met de paplepel meekreeg, slaat de twijfel over de juiste uitspraak wel eens toe. De meeste andere talen kennen niet zoveel klinkercombinaties. Wie op latere leeftijd Nederlands leert, worstelt vaak langer met de uitspraak dan met spelling en grammatica. Goed leren luisteren, woorden en zinnen naspreken, en dat vaak en veel doen, is de enige remedie.

Met onze nieuwe app ‘Uitsprekend’ kan je volop oefenen op de juiste uitspraak van klinkers en tweeklanken. Uit maar liefst 21 reeksen gevarieerde oefeningen kies je zelf degene die je het meeste nodig hebt. De klanken worden aangeboden op woord-, zins- en tekstniveau. Luisteren, het verschil leren horen tussen de verschillende klanken, is een belangrijke eerste stap. Daarna kan je ook woorden en zinnen naspreken. We kunnen geen feedback geven op je uitspraak, maar we geven je voorbeelden van hoe het zou moeten klinken. Je smartphone of tablet is een geduldige coach: je kan de klanken, woorden en zinnen net zolang herhalen tot je zelf tevreden bent.

‘Uitsprekend’ is bedoeld voor anderstaligen én voor iedereen die zijn uitspraak van het Nederlands wil verbeteren. Het enige wat je nog moet doen, is de app gratis downloaden:
Uitsprekend voor iPhone en iPad
Uitsprekend voor Android

Veel succes!

Gepost op 24 juli 2017

Schoonmaken bij mensen thuis is toch nog iets heel anders dan je eigen woning netjes houden. Het is een vak apart. Je moet het werk goed organiseren en je moet ook op de juiste manier omgaan met de klanten. Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Bereid je dan voor met onze twee schitterende online cursussen! Ze zijn gratis voor werkzoekenden én werknemers.

Schoonmaken bij mensen thuis: werkorganisatie
In deze cursus krijg je informatie over materialen, leer je de juiste onderhoudstechnieken toepassen en voer je opdrachten uit met behulp van een werkplanning. Je ‘bezoekt’ een huis waarin vijf kamers moeten worden schoongemaakt. De uitdaging is niet alleen om die kamers schoon te maken, maar vooral ook om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Gelukkig sta je er niet alleen voor: plumeau Tine loodst je door het huis en geeft je tips en nuttige informatie.
Schrijf je in voor de online cursus 'Schoonmaken bij mensen thuis: werkorganisatie'.

Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes
In deze cursus leer je professioneel omgaan met je klanten. Je wordt door het hele proces geloodst: van de eerste kennismaking met de klant, over het omgaan met regels en het communiceren met de klant, tot het opnemen van verantwoordelijkheden. Je ‘maakt kennis’ met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen werken. Ze maken allerlei realistische zaken mee. En weer is plumeau Tine je gids. Ze begeleidt je doorheen de reeks met filmpjes en oefeningen. Op het einde van de cursus kan je een test doen om na te gaan of je alles goed begrepen hebt.
Schrijf je in voor de online cursus 'Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes'.

Alvast veel succes!

Gepost op 13 juli 2017

Kunnen 140 tekens jou naar je nieuwe job leiden? Zeker weten! Meer en meer bedrijven zoeken hun nieuwe medewerkers via Twitter. Maar hoe vind je in de grote massa tweets de vacature die bij jou past? Met onze nieuwe app JobTweets!

7 knoppen brengen je feilloos bij #BEjobs, #vacature of de regio Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent of Hasselt. Je kan ook je eigen selectie maken als je zelf een zoekterm intypt. Probeer eens met een andere locatie, een functienaam, een bedrijf, … Zelfs een combinatie van zoektermen is mogelijk, als je ze scheidt met een spatie. Gebruik wel bij voorkeur Engelse trefwoorden.

Meer uitleg is niet nodig. Het enige wat je nog moet doen, is de app downloaden:
JobTweets voor iPad en iPhone 
JobTweets voor android 

Veel succes!

Gepost op 6 juli 2017