U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2017

Heb je een passie voor kleding? Volg je de modetrends op de voet? Heb je zelf wel eens een patroon ontworpen voor een kleedje of een broek? Maak van je hobby je beroep!

In de bedrijfswereld is altijd plaats voor een bekwame patronenmaker die bestaande patronen wijzigt, basismodellen gradeert en nieuwe ontwerpen van de designers weet om te zetten in patronen met een perfecte pasvorm. Kennis van CAD is daarbij een absolute vereiste. Eén van de meest gebruikte softwarepakketten voor CAD-patroontekenen is Gerber AccuMark. VDAB gebruikt Gerber AccuMark al meer dan 25 jaar om werkzoekenden in de competentiecentra op te leiden tot volleerde patronenmakers. Sinds enkele jaren werkt VDAB ook samen met scholen om leerkrachten en leerlingen uit het mode-onderwijs vertrouwd te maken met Gerber AccuMark.

Vandaag mogen we je een primeur voorstellen! Vanaf nu kan je als werkzoekende of als werknemer in de mode-industrie een online opleiding CAD-confectie volgen, aangevuld met 4 workshops in Antwerpen of in Gent.

In deze opleiding leer je elektronisch patronen tekenen met de software van Gerber AccuMark. Als inleiding volg je een webinar waarin je coach je volledig wegwijs maakt en de software ter beschikking stelt. Dan schrijf je in voor de online cursus die je thuis zelfstandig doorneemt. De oefeningen stuur je door naar je coach. Zodra je voldoende leerstof doorgenomen hebt, schrijf je je in voor de praktijkgerichte workshops om onder begeleiding van een professionele coach alle kneepjes van het vak te leren.

Iets voor jou? Schrijf je snel in voor de webinar CAD-confectie.

TIP: Voor deze opleiding moet je een goede voorkennis hebben van manueel patroontekenen. Heb je die kennis niet, of wil je ze even opfrissen? Volg dan eerst de online cursussen manueel patroontekenen.

 

Bijblijven is ook ónze uitdaging! Bij online leren zijn we volop bezig met een toekomstgerichte herstructurering opdat we jou op korte én op langere termijn kunnen ondersteunen met een boeiend aanbod en een professionele service.

Eerder hebben we de cursussen ‘Algemene taalkennis’ flink onder handen genomen, tot grote tevredenheid van onze taalcursisten.

Vanaf vandaag nemen we het aanbod ICT en webdesign onder de loep. Deze cursussen gaan tijdelijk offline. Over enkele maanden zijn ze er terug met een vernieuwde aanpak. Iets waar we nu al naar uitkijken!

Ben je momenteel ingeschreven voor een online cursus ICT of webdesign?

  • Je kan je cursus afwerken want ze blijft in je leeromgeving staan tot het einde van de doorlooptijd.
  • Je kan bij je coach terecht voor hulp en feedback tot en met 29 september, voor ‘Programmatielogica’ zelfs tot 31 oktober.

Denk eraan: in ons aanbod online cursussen vind je ook toepassingssoftware, talen, soft skills en sectorspecifieke opleidingen. Ontdek het nu!

 

Creativiteit is méér dan knutselen en artistiek bezig zijn. Het is de routine doorbreken en openstaan voor nieuwe dingen. Je ogen openhouden en je oren spitsen. Creativiteit is nodig om oplossingen te bedenken voor de kleine en grote problemen van elke dag.

Met de online cursus 'Creativiteit' leer je in twee uur de kneepjes van het creatief denken en het brainstormen. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over het creatieve proces: hoe krijg je ideeën, welk idee kies je en hoe ontwikkel je het verder om het daadwerkelijk te realiseren? Daarnaast komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is creatief denken en wat heb je eraan?
  • Hoe kan je leren creatief te denken?
  • Hoe ziet het creatieve proces eruit?
  • Technieken bij creatief denken
  • Hoe formuleer je je vraag?
  • Technieken bij brainstorming
  • Ideeën en werk
  • Inspiratiebronnen

Deze prettige en interactieve webcursus is een startersgids, bedoeld voor iedereen die op een andere manier naar problemen en uitdagingen wil kijken. 

Wedden dat je er heel wat mee bent? Schrijf je snel in voor de online cursus 'Creativiteit'.

Veel plezier!

Duits leren bijvoorbeeld? Dan zijn onze online cursussen ‘Duits - Algemene taalkennis’ de beste keuze. Voor elk van de twee cursussen - Grundstufe en Mittelstufe -  heb je 90 dagen de tijd om alle leerstof grondig door te nemen en in te oefenen.

Elke cursus bestaat uit maar liefst 80 lessen. Je beleeft - in het Duits - levensechte situaties zoals je voorstellen, inkopen doen en reizen met de trein. Zelfs de echte Deutsche Küche & Spezialitäten komen aan bod. Je algemene woordenschat over diverse dagelijkse onderwerpen vergroot bij elke les. Bovendien oefen je grondig op luisteren, spreken, lezen en schrijven. 
Na elke set van 10 lessen kan je aan de hand van een opdracht controleren hoe goed je de voorgaande lessen begrepen hebt. Je coach kijkt je oefening na en bezorgt ze je terug mét leerrijke feedback. 
Uiteraard zijn we ook de grammatica niet vergeten. Die krijg je aangeboden als een handig en overzichtelijk naslagwerk in pdf.

Ben je echt van plan om je algemene taalkennis van het Duits eens flink op te poetsen? Schrijf je dan nu gratis in voor niveau 1 - Grundstufe Deutsch of niveau 2 - Mittelstufe Deutsch.

 

Gepost op 8 augustus 2017