U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2017

 

Verval je ook steevast in termen zoals uitstekend, goed of matig als je je kennis van een vreemde taal moet omschrijven? Geef toe: dat kan beter. Precies kunnen beschrijven wat je kan in een bepaalde taal is een troef. Vooral tijdens sollicitaties is het van groot belang dat jij en de werkgever op dezelfde golflengte zitten en dat je potentiële werkgever een klare kijk krijgt op je kennis. Ook als je in een taalopleiding wil stappen, is inzicht in je beginsituatie noodzakelijk. Zelf kan je gerichter zoeken naar de opleiding die bij je past en wij kunnen je veel beter oriënteren en coachen.

Laat daarom je taalvaardigheid evalueren op een objectieve en betrouwbare manier met onze online taaltest. De test peilt naar je schrijf-, lees- en luistervaardigheid. Je hebt de keuze tussen Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. De test duurt gemiddeld 40 minuten en daarna ontvang je een overzicht van je resultaten.

Wil je weten of en hoe je talenkennis matcht met de vraag van de arbeidsmarkt? Wil je gerichter op zoek gaan naar een vacature of taalopleiding die bij je past?

Schrijf je dan nu in voor een online taaltest.

Gepost op 31 oktober 2017

Kan je je uit de slag trekken in het Frans? Of speelt enige drempelvrees je parten? Als je het woord niet durft te nemen in het Frans omdat je bang bent om fouten te maken, als je liever terugvalt op collega’s die de taal beter beheersen, dan is het tijd om je gewoon onder te dompelen in het Frans!

Tijdens 1 week onderdompeling Frans leer je vooral je drempelvrees te overwinnen. Aan de hand van concrete, realistische situaties uit de bedrijfswereld leer je je mondeling uit de slag te trekken in het Frans, zowel aan de telefoon als in face-to-facecontact. Via interactieve spreekoefeningen onder begeleiding van je instructeur oefen je courante structuren en woordenschat in. 

Volg je al een online cursus Frans? Deze onderdompeling is de perfecte aanvulling en ook voor jou een echte aanrader!

Zich uit de slag kunnen trekken in het Frans op professioneel vlak: het is en blijft een must in Vlaanderen. Schrijf je snel in voor 1 week onderdompeling Frans in Antwerpen of in Brugge.

 

Gepost op 26 oktober 2017

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en ze volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. We zijn al aan de twaalfde editie toe.

Dit jaar kiezen de organisatoren voor een extra lange Digitale Week. Van 20 oktober tot 5 november organiseren honderden lokale organisaties in Vlaanderen en Brussel 1000 activiteiten. Ze pikken dus drie weekends en een vakantieperiode mee. Zo heeft iedereen ruim de kans om aan de activiteiten deel te nemen.

Wat kan je leren? Beginners leren hoe een computer te gebruiken én hoe die vaardigheden in te zetten om sterker te worden, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Gevorderden worden mediawijs en leren hoe kritisch om te gaan met de nieuwe media, bijvoorbeeld met privacy-instellingen op Facebook. Maar bovenal biedt de Digitale Week je veel kansen om zelf iets te creëren en te genieten van digitale cultuur.

Nieuw dit jaar, in de aanloop naar de verkiezingen van 2018, is het concept ‘twetten’: via digitale media op een constructieve manier samen brainstormen over oplossingen voor (lokale) maatschappelijke thema’s. Alle twets worden verzameld op de website www.twetstraat.be. Zo kan je zelfs meedoen als je nog geen account op social media hebt. De origineelste en populairste twets komen in een Twetboek.

Voor elk wat wils dus in de 1000 activiteiten van de Digitale Week.

Maak hier je keuze

 

Gepost op 19 oktober 2017

Heb je onze webinar Wegwijs in sollicitatiebegeleiding gemist? Geen nood: vanaf nu is de opname beschikbaar. Je kan ze dus rustig bekijken, waar en wanneer je wil.

Wat mag je verwachten? Je krijgt een overzicht van alle tools en informatiekanalen op de VDAB-site waarmee jij kan leren sterker in je schoenen te staan bij je volgende sollicitatie.  Werk je liefst met een app, ga je voluit voor een webinar, geef je de voorkeur aan online leren, trek je de kaart van een live contact of...?  Je komt het allemaal te weten in onze webinar Wegwijs in sollicitatiebegeleiding en je vindt een begeleiding die 100 % bij je past!

Een klein tipje van de sluier lichten we hier al op. VDAB stelt opnames beschikbaar van alle webinars over solliciteren. Eentje gemist? Surf naar www.vdab.be/webinar-solliciteren en bekijk de opname of schrijf je in voor de volgende live webinar.

 

Gepost op 12 oktober 2017

Zoek je werk in een commerciële binnendienst, een naverkoopdienst of een boekhoudafdeling van een bedrijf met Engelstalige klanten? Met onze nieuwe online cursus ‘Engels - Commerciële transacties - Schriftelijke communicatie’ schaaf je snel je vaardigheid en kennis bij om via mail met je klant te communiceren. Je krijgt alle woordenschat aangereikt die je nodig hebt voor klantenopvolging, contacten met leveranciers of boekhoudkundige taken. Werk je al? Dan is een grondige opfrissing van je kennis altijd mooi meegenomen.

Deze cursus behandelt de schriftelijke communicatie tussen jou en je klant voor volgende transacties:

  • prijsaanvragen en offertes
  • orders en orderbevestigingen
  • klachtenbehandeling
  • betalingen

Je kiest op maat het onderdeel dat het best aansluit bij jouw jobvisie of huidige job. Een goede schriftelijke kennis is wel noodzakelijk.

Schrijf je nu gratis in voor ‘Engels - Commerciële transacties - Schriftelijke communicatie’.

 

Gepost op 5 oktober 2017