U bent hier

Nieuws over online leren - november 2017

Je vlot kunnen uitdrukken in het Frans: het is en blijft een troef zowel in je persoonlijk als je professioneel leven. Heb je wel theoretische kennis, maar durf je het woord niet te nemen in het Frans omdat je bang bent om fouten te maken? Dan is deze workshop echt iets voor jou. In een veilige omgeving, waar fouten maken toegelaten is en iedereen leert van iedereen, vergroot je je zelfvertrouwen en je vaardigheden om je in het Frans uit te drukken. Een taal leer je en onderhoud je immers door ze veel te spreken.

Tijdens deze intensieve workshop van een halve dag spreek je samen met andere cursisten over vertrouwde thema’s zoals werk, vrije tijd, of actuele gebeurtenissen. Je verklaart kort je mening, plannen of reacties. Je coach helpt je met je woordkeuze, stijl en taalgebruik.

Het is een troef als je vooraf onze online cursussen doorneemt: 'Frans - Algemene taalkennis - beginners' of 'Frans - Algemene taalkennis - gevorderden'.

De workshop Frans conversatietafel start vanaf januari in het VAC te Gent, vlakbij het station. Inschrijven kan vanaf nu! Surf hiervoor naar vdabworkshops.be en klik op de tab Communicatie.
 

Kan je leren communiceren met een online cursus? Zeker!

In een paar uurtjes tijd krijg je een beter inzicht in hoe communicatie werkt en word je je bewust van je eigen manier van communiceren. Tal van filmpjes, audiofragmenten en oefeningen helpen je daarbij. De cursus is doorspekt met eenvoudige tips. Pas ze toe, eentje per dag of per week, en je zal versteld staan van het resultaat.

De cursus bestaat uit drie modules:

  • Inleiding
    Communicatie is de basis van alle sociale vaardigheden. Dat zie je ook in de meeste vacatures terugkomen. Maar wat betekent 'communicatievaardig zijn'? Wanneer communiceer je goed? Daar gaan we in de inleiding op in.

  • Proces zender-ontvanger
    Het communicatieschema zender-ontvanger is bij veel mensen bekend. In deze module verdiep je je inzicht erin. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen leer je hoe complex de interpersoonlijke communicatie eigenlijk is en welke elementen zoveel misverstanden veroorzaken. Je leert eruit hoe je zelf beter kan communiceren.

  • Het vierorenmodel
    Communiceren is een complexe activiteit, waarbij je veel aandacht moet schenken aan de manier waarop je je boodschap formuleert en hoe ze overkomt bij de ontvanger. Schulz von Thun heeft het vierorenmodel ontwikkeld, waarbij hij zich baseert op het gegeven dat we met verschillende oren naar een boodschap luisteren. Wat dat model inhoudt, leer je in deze module. Je leert ook hoe je goed inspeelt op deze moeilijkheid in de communicatie.

Klik hier om je meteen in te schrijven voor de online cursus Communiceren kan je leren.

"Op een ochtend - na een veel te lange treinrit - begroet een collega mij met een grapje over een vlek op mijn bloes. En ineens gaat bij mij het licht uit. Ik weet niet eens meer of ik iets of niets gezegd heb, of ik geroepen of gehuild heb. Ik weet alleen nog dat ik vertrokken ben, weer de trein op, richting dokter. Diagnose: burn-out."

Aan het woord is Karine, maar het kan iedereen overkomen! Het gevoel opgebrand te zijn treft vaak mensen die heel gedreven en gemotiveerd jarenlang hart en ziel in hun werk gelegd hebben. En plots zijn ze leeg. Uitgeput, ontmoedigd en zwaar teleurgesteld. De aanleiding kan een klein voorval zijn. De oorzaak is jarenlange overbelasting.

Burn-out is een energieziekte die bij velen om de hoek loert. Tienduizenden Vlamingen worden er jaarlijks daadwerkelijk mee geconfronteerd. Laat het bij jou niet zover komen en zet vandaag de eerste stap in jouw persoonlijke preventie-actie tegen burn-out met de online cursus ‘Burn-out, nee bedankt!’ Je leert de symptomen herkennen, komt aan de hand van zelfonderzoek te weten of je risico loopt op burn-out en wat je kan doen om burn-out te voorkomen. Tijdig ingrijpen is de boodschap!

Schrijf je nu in voor de online cursus Burn-out, nee bedankt!

Klik hier om je in te schrijven

Digitale foto’s nodigen uit om bewerkt te worden. Fletse kleuren helderder maken, het contrast vergroten, rode oogjes verwijderen, bijsnijden of croppen: een foto wordt alleen maar mooier als je hem nabewerkt. Photoshop, met zijn zeer uitgebreide mogelijkheden, is hét fotobewerkingsprogramma bij uitstek. Het wordt gebruikt door fotografen, webdesigners en hobbyisten. Bij sollicitaties is kennis van Photoshop vaak een troef, en lang niet alleen in de grafische sector. Redenen genoeg dus om je eens te verdiepen in Photoshop.

Maar hoe begin je eraan? Doordat Photoshop zo uitgebreid is, hebben beginners het vaak moeilijk om uit te vinden hoe alles werkt. Speciaal voor wie nu met Photoshop begint, hebben we drie gratis online cursussen. Schrijf je snel in!

Photoshop: basis

Photoshop: foto’s bewerken

Photoshop: selecteren en detoureren

Gepost op 9 november 2017