U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2018

Vaak kleine, soms grotere wijzigingen aan de btw-regelgeving dagen je voortdurend uit om je kennis up-to-date te houden. Een nieuw aangifteformulier in functie van voorschotten, een gewijzigde regeling voor voorschotten van kwartaalaangevers, nieuwe tarieven binnen de EU. Het zijn maar enkele voorbeelden. De online cursus ‘BTW van A tot Z’ en de bijbehorende workshops zijn pas vernieuwd en weer helemaal actueel. Een goede reden dus om ze (nog) eens grondig door te nemen!

De cursus start met de toelichting van belangrijke btw-begrippen en een aantal opdrachten. Daarna komt de kern van de cursus: de uitgewerkte btw-topics, opgesplitst in binnenlandse verrichtingen, intracommunautaire verrichtingen, invoer/uitvoer en speciale topics. Dit zijn zeer concrete scenario’s waarbij je aan de hand van een factuur de boeking verricht, de aangifte invult en de input doet in een boekhoudpakket. Elk topic bestaat uit een opdracht, een antwoordblad, hulplijnen (!), een voorbeeldboeking en de oplossing. Tot slot krijg je nog handige naslagwerken mee.

Je kan de cursus volledig zelfstandig doornemen, daarbij ondersteund door je online coach. Je kan de cursus ook combineren met vijf praktijkgerichte workshops waarin alle praktische topics aan bod komen. Tijdens de workshops kan je oefenen, vragen stellen en feedback krijgen van een professionele coach.

Tijd om jouw kennis van de btw-materie op te frissen of bij te schaven?
Schrijf je in voor online cursus ‘BTW van A tot Z’. 
Schrijf je in voor de workshops ‘BTW van A tot Z’. 

Tip: ‘BTW van A tot Z’ behandelt zowel de btw-reglementering als de boekhoudtechniek. Heb je geen voorkennis van boekhouden door opleiding of ervaring? Neem dan eerst de online cursussen 'Initiatie in boekhouden' en 'Boekhouden in de praktijk deel 1' door als voorbereiding.

Daar sta je dan: in je eigen keuken met een chefmes in de aanslag. Je toekomstige slachtoffer ligt roerloos af te wachten. Het is een doordeweekse wortel die ‘en batonnet’ zal gesneden worden. Maar hoe? Je instructeur heeft het geduldig gedemonstreerd en het zag er niet eens zo moeilijk uit. Nu je thuis nog even wil oefenen, wenste je dat je toch wat beter had opgelet.

Geen nood! VDAB-Edutube komt je ter hulp met een uitgebreid aanbod aan instructiefilmpjes die VDAB gebruikt in de opleidingen. Behalve over snij- en kooktechnieken vind je er ook video’s over vrachtwagen, goederenbehandeling, bus en car, mechanica, bouw, elektriciteit, schoonmaak en toepassingssoftware. Enkele voorbeelden:

  • werken met gereedschap zoals een schuifmaat of een schietlood
  • technieken om groenten te snijden of vensters te wassen
  • kennis van apparatuur zoals een dashboard
  • werken met een machine zoals een heftruck of een reachtruck
  • veiligheidsaspecten
  • demo’s van toepassingssoftware zoals Excel

VDAB-Edutube is een modern ogende website met het uitzicht van een vitrine. Ze is ontworpen voor cursisten die thuis een les willen voorbereiden of herhalen - en ook voor jou als je momenteel geen opleiding volgt bij VDAB. Je bekijkt de filmpjes waar en wanneer je wil op je eigen laptop of tablet.
Op een heel gebruiksvriendelijke manier kies je via tegels eerst de sector, daarna het onderwerp en ten slotte het filmpje. Rechtstreeks naar het juiste filmpje gaan is ook mogelijk want elke filmpje heeft een unieke pincode die je op het startscherm kan intikken. Noteer dus de pincodes van de filmpjes die je later opnieuw wil bekijken.

Ontdek het zelf op vdabedutube.be. 

 

De sector van de brandstoffenhandel is steeds op zoek naar gemotiveerde werknemers. Wat telt, zijn je competenties. Iedereen is welkom, ook jongeren, vrouwen en personen uit kansengroepen. Om chauffeur in de brandstoffenhandel te worden, moet je een praktijkopleiding ‘Laden en lossen van een brandstofwagen’ volgen. 

Onze online cursus ‘Brandstofhandel: info voor de chauffeur’ biedt je een noodzakelijke voorbereiding. Je krijgt informatie over de sector en over het beroep. Je leert de verschillende soorten brandstoffen kennen en je maakt je vertrouwd met veiligheidsvoorschriften en met alle handelingen die komen kijken bij het laden en lossen van brandstoffen. 

Deze cursus is tot stand gekomen in een samenwerking tussen VDAB en het Sociaal Fonds voor de Handel in Brandstoffen. Kwaliteit gegarandeerd!

Schrijf je in voor de online cursus ‘Brandstofhandel: info voor de chauffeur’.