U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2018

Kan je je uit de slag trekken in het Frans? Of speelt enige drempelvrees je parten? Als je het woord niet durft te nemen in het Frans omdat je bang bent om fouten te maken, als je liever terugvalt op collega’s die de taal beter beheersen, dan is het tijd om je gewoon onder te dompelen in het Frans!

Tijdens 1 week onderdompeling Frans leer je vooral je drempelvrees te overwinnen. Aan de hand van concrete, realistische situaties uit de bedrijfswereld leer je je mondeling uit de slag te trekken in het Frans, zowel aan de telefoon als in face-to-facecontact. Via interactieve spreekoefeningen onder begeleiding van je instructeur oefen je courante structuren en woordenschat in. 

Volg je al een online cursus Frans? Deze onderdompeling is de perfecte aanvulling en ook voor jou een echte aanrader!

Zich uit de slag kunnen trekken in het Frans op professioneel vlak: het is en blijft een must in Vlaanderen. Schrijf je snel in voor 1 week onderdompeling Frans in Antwerpen of in Brugge.

Na je inschrijving wordt je taalniveau bepaald via een kort gesprek: face-to-face, via hang-out of telefonisch. Op basis van de resultaten bekijken we of je in aanmerking komt voor deze onderdompeling.

Op die bekende veilingsite had een Canadese advertentie zijn aandacht getrokken. De aankoop leek heel eenvoudig: een internationale betaling kon met enkele muisklikken en dan was het gewoon wachten op de postbode. Wat de postbode bracht, was echter geen pakje maar een brief van de douane. Douane??? Was die al niet lang opgedoekt? Om een lang verhaal kort te maken: tegen betaling van een fikse som aan de postbode ontving onze beste man na enige tijd toch zijn begeerde pakket.

Sinds de Europese grenzen open zijn, hebben wel meer mensen geen zicht meer op de taken en de werking van de douane. Nochtans krijgt de logistieke sector er dagelijks mee te maken. Met de online cursus ‘Logistiek - Douane: Introductie’ schaaf je het beeld van de douane snel weer bij. In het eerste hoofdstuk leer je over de economische, maatschappelijke en fiscale taken van de douane. In het tweede hoofdstuk komt de organisatie van de douane aan bod, zowel nationaal als Europees en internationaal. Een overzicht van de douaneformaliteiten die bedrijven moeten vervullen bij internationale handel krijg je ten slotte in het derde en laatste hoofdstuk.

In de cursus ‘Logistiek - Douane: Formaliteiten en documenten’ spit je de douaneformaliteiten dieper uit in het eerste hoofdstuk. Je leert de mogelijkheden kennen binnen de internationale handel: import, export en transit. En je leert hoe bedrijven de processen vlotter kunnen laten verlopen dankzij tussenpersonen zoals de douane-expediteur of door het gebruik van AEO-certificaten en een EORI-nummer. De documenten die daarbij horen, vormen het onderwerp van het tweede hoofdstuk. Daarin krijg je een overzicht van de meest voorkomende formulieren en certificaten én een handige checklist.

Schrijf je nu gratis in voor de online cursussen 
Logistiek - Douane: Introductie 
Logistiek - Douane: Formaliteiten en documenten
 

Wil je je lezer bij je tekst houden? Volg deze drie tips.

1 Lever maatwerk
Hou voor ogen voor wie je schrijft en met welk doel. Zet je lezer centraal. Maak hem duidelijk waarom je precies hém aanspreekt.

2 Schrijf zoals je spreekt
Beeld je in dat je dezelfde boodschap brengt aan de telefoon. Je schrijfstijl en toon worden meteen veel moderner en vlotter. Een aangename verfrissing voor de doorsnee lezer!

3 Kom verrassend uit de hoek
In moeilijke situaties is deze tip een echte winner. Meldt je klant een probleem of een klacht? Bedank hem voor de feedback. Antwoord positief en constructief. Bied een onverwacht alternatief.

Onze nieuwe online cursus ‘Klantgericht schrijven’ gaat hier dieper op in. Je krijgt 4 tips over persoonlijk schrijven en 4 over positief schrijven. Tal van oefeningen dagen je uit om de tips in de praktijk toe te passen. Je krijgt herkenbare zinnen voorgeschoteld die jij herschrijft met de tips in je achterhoofd. Best wel pittig af en toe. Jouw versie kan je daarna vergelijken met onze suggestie. En wil je graag hulp of feedback? Dan contacteer je je onlinecoach. 
Of je nu veel schrijft of weinig, je zal zeker baat hebben bij deze cursus! 
Schrijf je nu gratis in voor de online cursus ‘Nederlands - Klantgericht schrijven’.

Wil je graag ook tips en praktijkgerichte oefeningen over het mondelinge aspect van klantgerichte communicatie? 
Schrijf je dan ook gratis in voor de workshop ‘Hoe ga je om met klanten?’

 

Gepost op 9 augustus 2018