U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2018

Met programmatielogica leer je analytisch en probleemoplossend denken, los van één of andere programmeertaal. Je leert hoe je met gegevens moet omgaan en wat je ermee kan doen. Je leert hoe je terugkerende handelingen kan automatiseren, waardoor je op termijn heel veel tijd bespaart. Je wordt ook handig met andere ict-gerelateerde zaken zoals het onderhoud van websites.

De online cursus ‘Informatica: Programmatielogica’ is geschikt voor iedereen die met de computer werkt en een must voor iedereen die in de informatica wil verdergaan. 

Iets voor jou? Schrijf je nu gratis in.
 

Gepost op 31 oktober 2018

Sta jij voldoende stil bij de veiligheid op het werk? Niet alleen in de zogenaamde risicovolle beroepen is aandacht voor veiligheid, gezondheid en welzijn belangrijk. Iedereen komt in aanraking met elektriciteit, gevaarlijke producten en ergonomie, zowel thuis als op het werk.

Veel bedrijven eisen van hun werknemers of toekomstige werknemers dat zij heel bewust met veiligheid omgaan en dat ook kunnen bewijzen met een certificaat. Om het VCA-diploma te behalen moet je examen afleggen in een erkend examencentrum. Dit VCA-diploma is een extra troef bij sollicitaties, blijft 10 jaar geldig en is je persoonlijke eigendom. Je neemt het dus mee als je van job verandert.

Onze nieuwe online cursus ‘Basisveiligheid op het werk (VCA)’ reikt je de nodige inzichten en kennis aan rond veiligheid op het werk. Aan bod komen 13 verschillende thema’s zoals gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werken op hoogte, signalisatie, brand en explosie. Na elk stukje theorie kan je je kennis testen. Deze cursus vormt daardoor de ideale voorbereiding op het VCA-examen. 

Schrijf je nu gratis in voor de online cursus ‘Basisveiligheid op het werk (VCA)’.

 

Wil je je lezer bij je tekst houden? Volg deze drie tips.

1. Lever maatwerk
Hou voor ogen voor wie je schrijft en met welk doel. Zet je lezer centraal. Maak hem duidelijk waarom je precies hém aanspreekt.

2. Schrijf zoals je spreekt
Beeld je in dat je dezelfde boodschap brengt aan de telefoon. Je schrijfstijl en toon worden meteen veel moderner en vlotter. Een aangename verfrissing voor de doorsnee lezer!

3. Kom verrassend uit de hoek
In moeilijke situaties is deze tip een echte winner. Meldt je klant een probleem of een klacht? Bedank hem voor de feedback. Antwoord positief en constructief. Bied een onverwacht alternatief.

Onze online cursus ‘Klantgericht schrijven’ gaat hier dieper op in. Je krijgt 4 tips over persoonlijk schrijven en 4 over positief schrijven. Tal van oefeningen dagen je uit om de tips in de praktijk toe te passen. Je krijgt herkenbare zinnen voorgeschoteld die jij herschrijft met de tips in je achterhoofd. Best wel pittig af en toe. Jouw versie kan je daarna vergelijken met onze suggestie. En wil je graag hulp of feedback? Dan contacteer je je onlinecoach. 
Of je nu veel schrijft of weinig, je zal zeker baat hebben bij deze cursus! 
Schrijf je nu gratis in voor de online cursus ‘Nederlands - Klantgericht schrijven’.

Wil je graag ook tips en praktijkgerichte oefeningen over het mondelinge aspect van klantgerichte communicatie? 
Schrijf je dan ook gratis in voor de workshop ‘Hoe ga je om met klanten?’

 

Gepost op 18 oktober 2018

Infographics zijn veel aantrekkelijker dan droge teksten. Je gebruikt afbeeldingen om informatie visueel te ondersteunen. Daardoor vallen infographics meer op. Lezers bekijken ze vaker, onze hersenen verwerken ze sneller en de informatie blijft langer hangen. Dat maakt infographics ideaal om te gebruiken op sociale media en in rapporten, mailings en presentaties.

Wil jij praktijkgericht leren hoe je goede infographics maakt? Hoe je tot een degelijk design komt? Hoe je software tools efficiënt gebruikt? In een workshop van een halve dag ga je zelf aan de slag met Piktochart. Aan het eind van de workshop heb je je eerste infographic klaar.
Schrijf je hier gratis in voor de workshop Infographics.

Heb je al gehoord van ruitenwasserij Sores? Neen, natuurlijk niet. Sores is een fictief bedrijf, maar wel een realistisch uitgangspunt voor de zeer praktijkgerichte online cursus over loon- en personeelsadministratie. Met welke reglementeringen en wetten moet Sores rekening houden bij aanwervingen, loonberekening, ziekte, jaarlijkse vakantie of het einde van een arbeidsovereenkomst? Je komt het allemaal te weten in de online cursus 'Loon- en personeelsadministratie Basis'. De cursus is opgemaakt in samenwerking met Acerta, het sociaal secretariaat voor personeels- en loonadministratie. 

Wil je ook een heldere kijk op personeelsadministratie? Dan mag je deze cursus echt niet overslaan. In een aantal stevige dossiers leer je aan de hand van opdrachten en voorbeelden alle basisprincipes van loon- en personeelsadministratie. Even de theorie erop naslaan? Bespaar je het moeilijke zoeken. In de cursus vind je ze overzichtelijk gebundeld per onderwerp. En als je feedback wil, zitten de coaches klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bovendien kan je de cursus ook aanvullen met ondersteunende workshops. Een gespecialiseerde instructeur geeft meer duiding bij een aantal speciale topics binnen de cursus. De theorie wordt kort herhaald en je krijgt extra uitleg en oefeningen.

Nog één laatste argument nodig? De cursus, de coaching én de workshops zijn gratis voor alle individuele klanten. Waarop wacht je?

Schrijf je in voor de online cursus 'Loon- en personeelsadministratie Basis'.

Schrijf je in voor een workshop 'Loon- en personeelsadministratie'.

 

Gepost op 4 oktober 2018