U bent hier

Nieuws over online leren - november 2018

Heb je een passie voor kleding? Volg je de modetrends op de voet? Heb je zelf wel eens een patroon ontworpen voor een kleedje of een broek? Maak van je hobby je beroep!

In de bedrijfswereld is altijd plaats voor een bekwame patronenmaker die bestaande patronen wijzigt, basismodellen gradeert en nieuwe ontwerpen van de designers weet om te zetten in patronen met een perfecte pasvorm. Kennis van CAD is daarbij een absolute vereiste. Eén van de meest gebruikte softwarepakketten voor CAD-patroontekenen is Gerber AccuMark. VDAB gebruikt Gerber AccuMark al meer dan 25 jaar om werkzoekenden in de competentiecentra op te leiden tot volleerde patronenmakers. Sinds enkele jaren werkt VDAB ook samen met scholen om leerkrachten en leerlingen uit het mode-onderwijs vertrouwd te maken met Gerber AccuMark.

Ook als werkzoekende of als werknemer in de mode-industrie kan je een online opleiding CAD-confectie volgen, aangevuld met workshops. Eerst schrijf je je in voor de online cursus 'CAD-confectie: patroontekenen'. Daarna meld je je aan voor de eerste workshop, waar je coach je op weg helpt en ondersteuning geeft met de installatie van de software. Dan neem je de online cursus zelfstandig door. De oefeningen stuur je door naar je coach. Zodra je voldoende leerstof doorgenomen hebt, schrijf je je in voor de praktijkgerichte workshops om onder begeleiding van een professionele coach alle kneepjes van het vak te leren.

Iets voor jou? Schrijf je snel in voor de online cursus 'CAD-confectie: patroontekenen'.

Voor deze opleiding moet je een goede voorkennis hebben van manueel patroontekenen.
Heb je die kennis niet, of wil je ze even opfrissen? Volg dan eerst de online cursussen manueel patroontekenen.

Als helpdeskmedewerker is het soms een hele uitdaging om Franstalige klanten telefonisch te woord te staan. Met de online cursus ‘Frans voor ICT’ers’ verwerf je een basiswoordenschat waardoor je je klant beter begrijpt en een gepast antwoord geeft in het Frans.

Hiervoor ga je stapsgewijs te werk. In het eerste deel krijg je een overzicht van de belangrijkste woorden in het Frans over de hardware en de software. In het tweede deel leer je zinnen begrijpen en zelf zinnen vormen. In het derde deel leer je zinnen in een concrete context gebruiken en een volledig telefoongesprek voeren met een Franstalige klant. Je online coach helpt je als je vragen hebt of feedback wil.

Kan je kennis van de Franse ICT-woordenschat een opkikker gebruiken? Schrijf je snel in voor de gratis online cursus ‘Frans voor ICT’ers’.

 

Deze online cursus neemt je mee in de wereld van de e-commerce en e-marketing. De grote kapstok is de customer journey, waarbij de klant centraal staat. Zijn 'reis', zijn beleving moet optimaal zijn. Hoe kunnen webshop, search engine marketing, GDPR, online klantenservice, e-mailmarketing en socialemediamarketing hiertoe bijdragen?

Ervaar het zelf. Schrijf je nu gratis in voor de online cursus ‘E-commerce en e-marketing’.

CRM of Customer Relationship Management is een Engelstalige benaming voor klantrelatiebeheer. In de online introductiecursus leer je wat CRM is en hoe bedrijven het gebruiken om de relatie met hun klant te verbeteren. Je komt meer te weten over de filosofie achter CRM en de softwarepakketten die beschikbaar zijn. Heel wat voorbeelden, filmpjes en tests leggen je de concepten uit.

Schrijf je gratis in voor de online cursus ‘Kennismaking met CRM’.
Bekijk ook de workshops over CRM.