U bent hier

Nieuws over online leren - januari 2019

Bedrijven bewaren grote aantallen gegevens in databases. Deze databases zijn noodzakelijk voor het functioneren van een bedrijf en moeten regelmatig aangepast en aangevuld worden. Bruikbare en betrouwbare databases bouwen is een vak apart. Heel belangrijk is dat je vooraf nadenkt over wat je eigenlijk nodig hebt: de gegevensanalyse.

 
Welke gegevens wil je registreren? 
Welke relaties zijn er tussen die gegevens? 
Moet het mogelijk zijn om selecties te maken? 
Wil je kunnen sorteren?
En zo ja: waarop?
 
In de online cursus ‘Informatica - Gegevensanalyse’ leer je in vier hoofdstukken de principes om gegevens te normaliseren volgens de regels van Codd:

  • Gegevensstructuur
  • Normaliseren
  • Surrogaatsleutels
  • Conceptueel model

Je krijgt heel wat educatieve video’s, afgewisseld met enkele oefeningen. 
Je online coach helpt je waar nodig. De cursus én de coaching zijn gratis. 
Iets voor jou? Schrijf je snel in voor de online cursus ‘Informatica - Gegevensanalyse’.

 

Gepost op 31 januari 2019

Hoe zat het ook alweer met die geneste functies in Excel? Je hebt kort geleden de online cursus doorgenomen en je herinnert je een filmpje dat die gevorderde functie haarfijn uitlegt. Maar je hebt het nu wel even heel snel nodig. Moet je dan de hele cursus doorzoeken?

Gelukkig niet! Wij plaatsen alle filmpjes uit de online cursussen op YouTube. Het filmpje over uitgebreid nesten vind je alvast hier:

Als je snel een antwoord zoekt op een praktische vraag, als je een geheugensteuntje nodig hebt, als je een voorsmaakje van een online cursus wil, ga dan zeker eens kijken op https://www.youtube.com/user/vdabwebleren/playlists.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Zo blijf je op de hoogte van al onze nieuwe instructiefilmpjes!

 

Communicatie via e-mail gaat snel en gemakkelijk. Je boodschap blijft bewaard en je kan ze vrij vlug terugvinden. De voordelen van e-mail zijn zo groot, dat we met zijn allen de papieren correspondentie bijna volledig overboord gegooid hebben. Iedereen mailt op zijn manier. Helaas niet altijd even efficiënt.

Je kent waarschijnlijk het fenomeen van de overvolle mailbox, mailtjes met nietszeggende titels, ongestructureerde teksten die bol staan van de typefouten, ‘vervolgverhalen’ die ontelbare keren over en weer gestuurd worden.

Het kan natuurlijk ook anders. Je kan je eigen e-mailleven en dat van de ontvangers van je berichten heel wat aangenamer maken. In de online cursussen ‘Communiceren via e-mail’ en 'Professional email' leer je om – in het Nederlands, het Frans of het Engels – vlotter, duidelijker en efficiënter te communiceren via e-mail. Raadgevingen en tips rond "nettiquette" maken de cursussen àf.

Wil je je professionele mailtjes naar een hoger niveau tillen? Klik dan op de blauwe link om je in te schrijven voor

 

Gepost op 17 januari 2019

Kan je wat ondersteuning gebruiken als je solliciteert?
Met de online cursus Solliciteren doe je zo! krijg je een goed zicht op alle aspecten van het sollicitatieproces: van vacature tot gesprek. Als je dat wenst, kan je de cursus aanvullen met een workshop Solliciteren kan je leren. Tijdens drie halve dagen belichten we grondig telkens een ander aspect van het sollicitatieproces.

Is LinkedIn nog een mysterie voor jou?
Met de online cursus LinkedIn om een job te vinden leer je hoe je jouw sociaal netwerk kan inzetten bij het solliciteren. Wil je het meteen heel praktisch en concreet aanpakken, neem dan deel aan de workshop Scoren met LInkedIn en leer hoe je LinkedIn kan gebruiken om je online cv te publiceren, om contacten met werkgevers te leggen, om vacatures te zoeken, en nog veel meer. 

Kriebelt het om een videosollicitatie te maken? 
Tijdens de workshop Solliciteren met een videoboodschap ervaar je al doende of het iets voor jou is. Je leert een scenario opstellen en krijgt concrete tips. Op het einde van de halve dag ga je naar huis met voldoende tools om je eigen videoboodschap te maken en te delen.

'Racontez quelque chose de vous-même'. Euh...?
Je weet nooit precies wat een werkgever zal vragen, maar je kan je ook in het Frans voorbereiden op veelgestelde vragen. Kies voor de online cursus Solliciteer zelfzeker in het Frans of neem deel aan de workshop Solliciteer zelfzeker in het Frans om je perfect voor te bereiden op elke sollicitatie waarbij kennis van het Frans gevraagd wordt.

Heb je een universitair of hogeschooldiploma?
Laat je drie dagen lang uitdagen tot zelfreflectie tijdens de workshop Boost je zoektocht naar werk. 

Heb je je keuze gemaakt uit ons aanbod?
Klik op de blauwe linken in de tekst om meer te lezen en je in te schrijven. Veel succes!

 

Gepost op 10 januari 2019

Heel wat vaardigheden zijn voor elke job belangrijk: de brede algemene arbeidsmarktcompetenties. Heb je ze, dan vergroot je je kansen op werk!

Gebruik de periode tussen twee jobs dus niet alleen om te gaan solliciteren. Het is ook een ideale gelegenheid om je persoonlijke vaardigheden eens onder de loep te nemen en – waar nodig – bij te schaven. Wees eerlijk met jezelf! Ben je assertief in een werksituatie of laat je gemakkelijk op je kop zitten? Zou je jezelf creatief noemen of zit je vastgeroest in oude patronen? Kan je je tijd efficiënt indelen of heb je van timemanagement geen kaas gegeten?

Heeft dit kleine zelfonderzoek een of ander aan het licht gebracht? Geen nood: aan al deze vaardigheden kan je werken. Online leren is daarvoor een ideale manier. Je leert thuis, in je vertrouwde omgeving. Toch sta je er niet alleen voor. Met al je vragen kan je terecht bij je online coach.

Ga snel eens neuzen in ons aanbod soft skills en schrijf je gratis in!
Tot slot nog een extra tip: kijk ook eens naar de taalcursussen. Ook kennis van vreemde talen is een grote troef op de arbeidsmarkt!