U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2019

Het doet ons altijd veel plezier als we een positief mailtje van een klant uit onze mailbox mogen plukken. Dit delen we graag met jullie!

Beste coach

Langs deze weg mijn felicitaties voor uw enthousiaste en duidelijke manier van lesgeven. Een luxe dat dit alles (gratis) voorzien wordt door VDAB. Ik ben alvast ingeschreven voor de volgende workshop Meer over Excel: complexe functies.

Misschien ook nog leuk om te vermelden is dat ik momenteel werk voor Close the Gap. Close the Gap is een internationale non-profitorganisatie die de digitale kloof wil dichten, waaraan VDAB zijn afgeschreven IT-materiaal doneert en dat wij opnieuw inzetten in sociale projecten in het Zuiden. Het is ook in functie van deze logistieke opvolging dat ik mijn Excel-kennis probeer aan te scherpen. Ik kijk alvast uit naar de volgende workshop!

Kijk jij er ook naar uit om je kennis aan te scherpen of om nieuwe kennis op te doen? Maak je keuze uit ons ruim aanbod workshops in talrijke vakgebieden en schrijf je in!

Wist je trouwens dat VDAB in 2018 maar liefst 2051 stuks IT-materiaal wegschonk via Close the Gap? Goed voor het opzetten van 109 IT-labs wereldwijd voor naar schatting 45.800 mensen. 
Dit en andere weetjes over VDAB lees je in het VDAB-jaarverslag.

 

 • Je denkt klantgericht en creatief.
 • Je voelt je aangetrokken tot de wereld van e-marketing en e-commerce.
 • Je zou niets liever willen dan je digitale en communicatieve vaardigheden in te zetten voor de commerciële groei van een bedrijf.

De nieuwe praktijkgerichte opleiding ‘Digital sales assistant’ is dan echt iets voor jou! 
In amper 9 weken word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Wat doe je als digital sales assistant?
Als digital sales assistant ben je het aanspreekpunt voor de online klanten. Je volgt hun bestellingen op en beantwoordt hun vragen. Je doel is de klanten tevreden te maken en de online verkoop voortdurend te bevorderen en verbeteren. Je houdt de webshop up-to-date en helpt met communicatie- en marketingacties via diverse online kanalen: e-mail, nieuwsbrieven, social media, … Met je vlotte pen zorg je voor klantvriendelijke en klantgerichte inhoud. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding start op 2 oktober in het VDAB-Competentiecentrum van Wondelgem (Gent)  en duurt 9 weken.
Online leermodules zijn de rode draad doorheen de opleiding. Zo verwerf je de nodige kennis. Je coach helpt je daarbij met feedback en timing. Tijdens interactieve workshops breng je je kennis in de praktijk. Je leert van je instructeur en van je medecursisten. De onontbeerlijke praktijkervaring doe je op tijdens een stage in een bedrijf. Uiteraard krijg je ook een gerichte sollicitatietraining.

Schiet nu in actie!
Klik hier om de opleiding ‘Digital sales assistant’ aan te vragen.
Blokkeer 12 en 19 september alvast in je agenda. 
Je krijgt een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek op 1 van beide data. 

 

Ben je anderstalig en wil je graag in een magazijn werken? Leer het magazijn en zijn woordenschat kennen met onze nieuwe online cursus ‘Basismodule magazijn voor anderstaligen’. De cursus bestaat uit verschillende korte modules. In elke module krijg je uitleg in een filmpje, maak je oefeningen en leer je de woordenschat gebruiken. De modules zijn:

 • Wie doet wat in het magazijn?
  Als magazijnier kan je op verschillende plaatsen in het magazijn werken. Hier leer je de zones van ons magazijn en maak je kennis met enkele collega’s die er werken. Ze vertellen je wat hun taken zijn.
 • Documenten in het magazijn
  Hier zie je welke documenten een magazijnmedewerker gebruikt. Deze documenten zijn op papier of digitaal. Het is belangrijk te weten welke informatie je  kan vinden op de vrachtbrief, de inruimbon en de pickbon.
 • Interne transportmiddelen
  De ploegbaas geeft je een rondleiding in het magazijn om te laten zien welke transportmiddelen er gebruikt worden. Je leert welke manuele en elektrische transportmiddelen er zijn en wat hun functie is.
 • Goederen en leveringen
  Logistiek is de distributie van goederen naar de juiste klant. De magazijnmedewerker moet de bestellingen of orders klaarmaken voor transport. Hier zie je hoe dat gebeurt.Je leert waar je goederen moet plaatsen op een pallet en hoe je palletten moet ordenen in de vrachtwagen.
 • Veiligheid in het magazijn
  Als magazijnmedewerker moet je snel en zonder fouten kunnen werken. Maar 1 ding is nog belangrijker: je moet vooral veilig kunnen werken, zonder ongevallen met personen of goederen. Hier leer je al enkele basisregels rond veiligheid op de werkvloer. Je leert ook de verschillende signalisatieborden kennen.

De cursus is gratis. Klik op de blauwe tekst en schrijf je snel in voor 'Basismodule magazijn voor anderstaligen'.
 

Deze online cursus neemt je mee in de wereld van de e-commerce en e-marketing. De grote kapstok is de customer journey, waarbij de klant centraal staat. Zijn 'reis', zijn beleving moet optimaal zijn. Hoe kunnen webshop, search engine marketing, GDPR, online klantenservice, e-mailmarketing en socialemediamarketing hiertoe bijdragen?

Ervaar het zelf. Schrijf je nu gratis in voor de online cursus ‘E-commerce en e-marketing’.

Gepost op 1 augustus 2019