U bent hier

Nieuws over online leren - september 2019

Schoonmaken bij mensen thuis is meer dan poetsen. Het is ook contact maken met de klanten en ervoor zorgen dat ze tevreden zijn. Maar elke klant heeft eigen verwachtingen. Hoe zorg je er dan voor dat je bij allemaal mag terugkomen? Het antwoord is eenvoudig: met een professionele werkhouding. In onze vernieuwde online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’ leer je er alles over. 

Je maakt kennis met de klanten en hun wensen en eigenaardigheden. Maria is een bejaarde dame die bijna altijd thuis is en wil dat je de ramen laat blinken met een oude krant. Jan is een alleenstaande papa die veel rommel laat slingeren en vindt dat je met een dweil vol gaten nog prima kan schoonmaken. En Paul en Joy zijn een jong koppel die zelden thuis zijn en via briefjes communiceren. Hoe ga je professioneel om met elk van hen?

Leer het van Cindy, Delia en Laura, onze drie huishoudhulpen. In tal van korte filmpjes zie je hen aan het werk: van kennismaken met de klant, over taken uitvoeren, omgaan met regels en communiceren met de klant, tot verantwoordelijkheid opnemen. Daaruit leer je wat zij al heel goed doen en tegelijk krijg je heel veel tips om sommige situaties nog beter aan te pakken. In de oefeningen is het dan aan jou om te tonen dat je het begrepen hebt. 

Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Op een professionele manier met je klanten omgaan is net zo belangrijk als het poetsen zelf. Bereid je goed voor met onze kraakheldere online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’. Ze is gratis. Schrijf je in door te klikken op de blauwe tekst.

Tips:
Schrijf je ook in voor de online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis’.
Oefen in de praktijk tijdens onze workshops. Surf naar vdab.be/workshops en kies vakgebied schoonmaak.

 

Op de vdab-site vind je alles wat je moet weten om de job van je dromen te scoren. Je allereerste job of spontaan solliciteren bij een bedrijf waar je graag aan de slag zou willen - daarover lees je in het MagEzine van deze maand. Als je wereld rond solliciteren draait, verslind je alle leesvoer dat je op de juiste weg kan helpen. Je sprokkelt tips, je leert uit de fouten van een ander. 

Een goed idee is ook om alles wat je al over solliciteren weet, eens op een rijtje te zetten. Gewoon opnieuw beginnen bij het begin en de zaken gestructureerd aanpakken. Wat zijn je competenties? Wat wil je? Wat kun je? Hoe en waar vind je vacatures? Hoe telefoneer je voor een job? Hoe maak je een cv dat werkt? Hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Hoe zet je de sociale media in bij je zoektocht naar werk? Hoe bereid je je voor op het jobinterview? Hoe kan je positief opvallen tussen de andere kandidaten? Hoe ga je om met moeilijke vragen?

De ideale leidraad bij dit proces is de vernieuwde online cursus ‘Solliciteren doe je zo!’. Bovendien krijg je extra feedback en begeleiding van je online coach. Een steuntje in de rug is immers geen overbodige luxe!

Wil je werk? Of wil je ànder werk? Vergroot je kansen om binnenkort die ene job te vinden die je zo graag wil. Schrijf je nu in voor de online cursus ‘Solliciteren doe je zo!’ en alles beweegt.

Heb je na deze cursus nog een vraag rond solliciteren? Wil je jouw cv of brief laten nalezen of je voorbereiden op je volgende sollicitatiegesprek? Onze online sollicitatiecoaches staan voor je klaar.

 

  • Je denkt klantgericht en creatief.
  • Je voelt je aangetrokken tot de wereld van e-marketing en e-commerce.
  • Je zou niets liever willen dan je digitale en communicatieve vaardigheden in te zetten voor de commerciële groei van een bedrijf.

De nieuwe praktijkgerichte opleiding ‘Digital sales assistant’ is dan echt iets voor jou! 
In amper 9 weken word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Wat doe je als digital sales assistant?
Als digital sales assistant ben je het aanspreekpunt voor de online klanten. Je volgt hun bestellingen op en beantwoordt hun vragen. Je doel is de klanten tevreden te maken en de online verkoop voortdurend te bevorderen en verbeteren. Je houdt de webshop up-to-date en helpt met communicatie- en marketingacties via diverse online kanalen: e-mail, nieuwsbrieven, social media, … Met je vlotte pen zorg je voor klantvriendelijke en klantgerichte inhoud. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding start op 2 oktober in het VDAB-Competentiecentrum van Wondelgem (Gent)  en duurt 9 weken.
Online leermodules zijn de rode draad doorheen de opleiding. Zo verwerf je de nodige kennis. Je coach helpt je daarbij met feedback en timing. Tijdens interactieve workshops breng je je kennis in de praktijk. Je leert van je instructeur en van je medecursisten. De onontbeerlijke praktijkervaring doe je op tijdens een stage in een bedrijf. Uiteraard krijg je ook een gerichte sollicitatietraining.

Schiet nu in actie!
Klik hier om de opleiding ‘Digital sales assistant’ aan te vragen.
Blokkeer 12 en 19 september alvast in je agenda. 
Je krijgt een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek op 1 van beide data.