U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2019

  • Je denkt klantgericht en creatief.
  • Je voelt je aangetrokken tot de wereld van e-marketing en e-commerce.
  • Je zou niets liever willen dan je digitale en communicatieve vaardigheden in te zetten voor de commerciële groei van een bedrijf.

De nieuwe praktijkgerichte opleiding ‘Digital sales assistant’ is dan echt iets voor jou! 
In amper 9 weken word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Wat doe je als digital sales assistant?
Als digital sales assistant ben je het aanspreekpunt voor de online klanten. Je volgt hun bestellingen op en beantwoordt hun vragen. Je doel is de klanten tevreden te maken en de online verkoop voortdurend te bevorderen en verbeteren. Je houdt de webshop up-to-date en helpt met communicatie- en marketingacties via diverse online kanalen: e-mail, nieuwsbrieven, social media, … Met je vlotte pen zorg je voor klantvriendelijke en klantgerichte inhoud. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding start op 2 december in het VDAB-Competentiecentrum van Heverlee (Leuven)  en duurt 9 weken.
Online leermodules zijn de rode draad doorheen de opleiding. Zo verwerf je de nodige kennis. Je coach helpt je daarbij met feedback en timing. Tijdens interactieve workshops breng je je kennis in de praktijk. Je leert van je instructeur en van je medecursisten. De onontbeerlijke praktijkervaring doe je op tijdens een stage in een bedrijf. Uiteraard krijg je ook een gerichte sollicitatietraining.

Schiet nu in actie!
Klik hier om de opleiding ‘Digital sales assistant’ aan te vragen.
Blokkeer 5 en 19 november alvast in je agenda. 
Je krijgt een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek op 1 van beide data. 

 

Gepost op 24 oktober 2019

Je werkgever heeft een promo-cd uitgebracht. Het is jouw taak om alle cd’s bij de klanten te laten bezorgen met bpost. Mag je een cd als briefpost verzenden? Heb je een speciale verpakking nodig? Hoeveel kost de verzending?

De vernieuwde online cursus ‘Hedendaagse kantoortechnieken: postbehandeling’ zet je op de goede weg. Eerst leer je hoe je in een bedrijf de binnenkomende post ontvangt, opent, registreert en verdeelt. Daarna komt de uitgaande post uitgebreid aan bod. Je leert het verschil tussen genormaliseerde en niet-genormaliseerde zendingen. Je zoekt de juiste tarieven op en je schat in wanneer de zending bij de nationale of internationale klant zal aankomen. Je krijgt ook goede raad over wat te doen met grote en aangetekende zendingen. En je leert uit een groot aanbod pakjesdiensten precies te kiezen wat jij nodig hebt. De vele oefeningen maken de cursus af.

Wil je je kennis van postbehandeling opfrissen of bijschaven? 
Schrijf je gratis in voor de online cursus ‘Hedendaagse kantoortechnieken: postbehandeling’. 

 

Gepost op 17 oktober 2019

Met programmatielogica leer je analytisch en probleemoplossend denken, los van één of andere programmeertaal. Je leert hoe je met gegevens moet omgaan en wat je ermee kan doen. Je leert hoe je terugkerende handelingen kan automatiseren, waardoor je op termijn heel veel tijd bespaart. Je wordt ook handig met andere ict-gerelateerde zaken zoals het onderhoud van websites.

De online cursus ‘Informatica: Programmatielogica’ is geschikt voor iedereen die met de computer werkt en een must voor iedereen die in de informatica wil verdergaan. 

Iets voor jou? Schrijf je nu gratis in.
 

Gepost op 10 oktober 2019

Marco is vandaag vroeg uit de veren. Als vrachtwagenchauffeur staat hem een internationale rit te wachten en hij heeft er zin in. Om 6 uur stipt rijdt hij weg. Het is niet te druk vandaag en om 10.30 uur heeft hij al meer dan de helft van zijn traject afgelegd. Tijd voor een uurtje pauze. Na de middag heeft Marco een beetje minder geluk: hij komt in een file terecht. Om 16 uur is hij nog 50 km van zijn eindbestemming. Mag hij meteen verder doorrijden? Moet hij eerst rusten? Of mag hij sowieso vandaag niet meer rijden?

Je komt het juiste antwoord te weten in onze vernieuwde online cursus ‘Logistiek: rij- en rusttijden.

De cursus zet de Europese reglementering in verband met dagelijkse en wekelijkse rij- en rusttijden netjes voor jou op een rij, inclusief de uitzonderingen. Je leert voor wie en waar de regels van toepassing zijn en hoe een bestuurder zijn rij- en rusttijden registreert. Na een overzichtelijke samenvatting volgt de eindtest. Behaal je 70 % of meer? Proficiat, je bent geslaagd!

Heb je interesse om, net als Marco, in het wegtransport te werken? Schrijf je dan zeker in voor de gratis online cursus ‘Logistiek: rij- en rusttijden’.

We hebben nog veel meer online cursussen in de sector logistiek. Binnenkort zitten ze allemaal in een nieuw jasje. Je leest het hier zodra ze klaar zijn. Volg onze blog!