U bent hier

Ach, was ik maar...

 

Zij mijmert vaak over haar eigen zaak in de Ardennen: een camping met een brasserie erbij. Vakantiegangers het naar hun zin maken, dat is haar droom. Maar de zomer is alweer bijna voorbij… volgend jaar misschien, of het jaar daarna. Eigenlijk kent ze weinig Frans en weet ze niets over starten met een eigen zaak. En een inspectie van de hygiëne in de horeca, daar mag ze helemaal nog niet aan denken. Ach, ze zal nog wel zien.

Hij zit met zijn handen in zijn dunner wordende haar. Hij is vastgeroest in zijn job. Als hij wat meer technische kennis zou hebben – elektriciteit, basisveiligheid, brandbestrijding – dan zou hij ploegbaas kunnen worden. Al ontelbare keren heeft hij zich bijna ingeschreven voor een cursus. Telkens slaat de twijfel hem om het hart. Zou hij op zijn leeftijd nog wel kunnen leren? Zou hij zich in een job als ploegbaas wél goed voelen?

Smoesjes of gegronde argumenten? Wie zal het zeggen?

Wat wel vaststaat is dat je al die kennis kan opdoen of opfrissen met webleren. Er zijn webcursussen in zowat elk vakgebied, maar ook voor talen, solliciteren en sociale vaardigheden. Als jouw ‘zou moeten’ of ‘zou willen’ écht is, maak er dan nu werk van. Webleren kan je overal en onmiddellijk!