U bent hier

Al gehoord van blended leren?

We kregen een mooie getuigenis binnen van Johan, die bij VDAB een opleiding volgt om schrijnwerker te worden. We laten hem aan het woord:

"Ik heb altijd van hout gehouden: van de geur, van de glans en van wat je er allemaal kan mee doen. Ik ben praktisch aangelegd en steek graag de handen uit de mouwen. Redenen genoeg, vond ik, om een opleiding tot schrijnwerker te volgen. Eerlijk gezegd had ik er niet bij stilgestaan dat ik ook veel zou moeten rekenen. En rekenen is nooit mijn sterkste kant geweest. Maar moest ik daarom mijn droom opgeven? Mijn instructeur heeft mij toen ingeschreven voor de webcursus 'basis rekenen'. Regelmatig neem ik een stukje van de cursus door. Soms doe ik dat in het opleidingscentrum en soms thuis. Ik maak vooral veel oefeningen en ik moet zeggen dat ik al veel betere scores haal. Een rekenwonder zal ik nooit worden, een goede schrijnwerker wél!"

Dàt is blended leren: een 'klassieke' opleiding combineren met een webcursus.

Webcursussen zijn bovendien uitermate geschikt:

  • als voorbereiding vóór je met een opleiding start,
  • als aanvulling terwijl je een opleiding volgt, je kan dan bijvoorbeeld bijkomende oefeningen doen,
  • als afwisseling terwijl je een opleiding volgt; je krijgt de leerstof eens op een andere manier uitgelegd, en
  • als opfrissing als je opleiding al een tijdje achter de rug is.

Binnenkort geven we meer informatie over blended leren. Snuffel ondertussen gerust eens in onze catalogus.