U bent hier

Alles over kunststoffen

kunststoffenHebben autoschadeherstellers, lassers en WTCAD-tekenaars iets met elkaar gemeen? Ja! De kans is groot dat zij allemaal in hun job kunststoffen bewerken. De bewerking zelf is beroepsgebonden, maar de soorten kunststoffen en hun eigenschappen zijn in elk beroep dezelfde. VDAB-webleren speelt hierop in door 10 webcursussen over de verwerking van kunststoffen aan te bieden. Je leest het goed: 10!!!

In de basiswebcursus krijg je algemene theorie: eigenschappen van kunststoffen, soorten, toepassingen... De 9 andere webcursussen zijn gericht op een specifiek beroep: mecanicien, automecanicien, autoschadehersteller, draaier, frezer, lasser, onderhoudsmechanieker, plaatbewerker en WTCAD-tekenaar. Elk van die 9 modules bestaat uit 2 delen. Het eerste is algemene theorie. Het tweede is vakspecifiek en behandelt de bewerking van kunststoffen waarmee je als vakspecialist te maken krijgt, aangevuld met tips inzake veiligheid en milieu.

Deze 10 webcursussen zijn vrij theoretisch. Je kan maar een beperkt aantal oefeningen maken. De echte praktijkoefeningen moet je in het opleidingsatelier van een VDAB-competentiecentrum uitvoeren.

Heb je interesse? Dan kan je hier gratis inschrijven voor één of meer van deze webcursussen. 

DOEN!