U bent hier

Alles over kunststoffen

Hebben autoschadeherstellers, lassers en WTCAD-tekenaars iets met elkaar gemeen? Ja! De kans is groot dat zij allemaal kunststoffen bewerken. De bewerking is beroepsgebonden, maar de soorten kunststoffen en hun eigenschappen zijn in elk beroep hetzelfde. VDAB-webleren speelt hierop in door 10 webcursussen over de verwerking van kunststoffen aan te bieden. Je leest het goed: 10!

In de basiswebcursus krijg je algemene theorie: eigenschappen van kunststoffen, soorten, toepassingen... De negen andere webcursussen zijn gericht op een specifiek beroep: mecanicien, automecanicien, autoschadehersteller, draaier, frezer, lasser, onderhoudsmechanieker, plaatbewerker en WTCAD-tekenaar. Elk van die modules bestaat uit twee delen. Het eerste is algemene theorie. Het tweede is vakspecifiek en behandelt de bewerking van kunststoffen waarmee je als vakspecialist te maken krijgt, aangevuld met tips inzake veiligheid en milieu.

Deze 10 webcursussen zijn eerder theoretisch. Ze vormen een prima voorbereiding op de echte praktijkoefeningen die je uitvoert in het opleidingsatelier van een VDAB-competentiecentrum.

Waar vind je de cursussen? In onze catalogus, als je zoekt op trefwoord ‘kunststoffen’.