U bent hier

App helpt bij sollicitaties

Je zoekt een nieuwe job. Vacatures inkijken is een dagelijkse bezigheid geworden. En daar staat ze dan... de vacature die jij zocht. Je moét gewoon solliciteren, maar hoe? Je wil er natuurlijk alles aan doen om je kansen zo groot mogelijk te maken. Allerlei vragen steken de kop op. Welke competenties zijn vereist voor deze functie? Moet ik een cv opstellen? Hoe doe ik dat? Hoe bereid ik me voor op het sollicitatiegesprek? Hoe moet ik me gedragen tijdens het gesprek? En wat moet ik zeggen?

Om je hierbij te helpen hebben we een eerstehulpkit ontwikkeld in de vorm van een app. Hij is heel overzichtelijk opgebouwd en alles wat je over solliciteren moet weten, zit erin. Op het moment dat je je vacature gevonden hebt, duik je de app in en hij begeleidt je tot wanneer je het interview achter de rug hebt. Onderweg krijg je belangrijke en interessante tips over het cv, telefoneren en het sollicitatiegesprek. Videofragmenten maken alles superduidelijk. En als extraatje krijg je handige checklists mee. Gebruik ze! Ze vergroten je kansen om spoedig die ene job te vinden die je zo graag wil.

De app is bedoeld voor jou als je een job zoekt in een technische branche, de bouwsector of de industrie, ook als je nog studeert! Onze tips zijn natuurlijk ook mooi meegenomen als je solliciteert in een andere richting. 

En er is meer! We hebben ook apps voor talen, keukentechnieken en heftruck. Bekijk hier het aanbod apps van VDAB-Webleren. Je kan ze onmiddellijk downloaden en raadplegen waar en wanneer je wil.