U bent hier

Artificiële intelligentie

© Shutterstock

Vertrouw jij ook op je gps om op tijd op je afspraak te komen in een vreemde stad? Dan maak je al handig gebruik van artificiële intelligentie. En het gaat sneller en sneller. Over enkele jaren zit je misschien aan het stuur van een zelfrijdende auto. Dat is geen toekomstmuziek meer.

Artificiële of kunstmatige intelligentie is geen nieuwe moderne hype. De basis was er al in de jaren ‘50 van de vorige eeuw, met de eerste schaakcomputers. Sindsdien zijn er heel wat nieuwe toepassingen bijgekomen. De mogelijkheden om ons dagelijks leven gemakkelijker te maken, lijken met artificiële intelligentie wel eindeloos. 

Maar artificiële intelligentie, of kortweg AI, plaatst ons ook voor uitdagingen. Op de werkvloer bijvoorbeeld. Sommige routinejobs worden overgenomen door ‘slimme’ machines of robots. Onderzoek wijst uit dat voor elke job die verdwijnt, er drie of vier nieuwe jobs in de plaats komen. Deze nieuwe jobs vragen ook om nieuwe competenties. Meer en meer zullen we in onze job onze menselijke kwaliteiten moeten inzetten. Want zo onderscheiden we ons van de ‘slimme’ machines. 

Ben jij nog wat wantrouwig? Dan is het misschien omdat je nog niet veel weet over AI én zoals je weet: onbekend maakt onbemind. 

Met onze nieuwe online cursus ‘Artificiële intelligentie’ maak je uitgebreid kennis met AI. Je duikt even de geschiedenis in en krijgt dan een overzicht van de bouwstenen van AI en van de praktische toepassingen en mogelijkheden ervan. De cursus houdt nog even halt bij menselijk kapitaal, digitale ethiek en privacy. Eindigen doe je met een quiz.

Deze cursus is het resultaat van een boeiende samenwerking tussen VDAB en verschillende partners, waaronder bedrijven die al met AI werken en sectororganisaties die zich verdiepen in de mogelijkheden van AI. In de module maak je in enkele video’s kennis met deze partners die elk hun eigen expertise hebben op het vlak van artificiële intelligentie.

Leer de boeiende wereld van AI vandaag nog kennen, want de toekomst bulkt ervan.
Schrijf je gratis in voor de online cursus ‘Artificiële intelligentie’.