U bent hier

Bedrijfsprocessen digitaal beheren met ERP

“Je beschikt over de nodige informaticakennis om met een ERP-pakket te kunnen werken en ook je administratie up-to-date te houden”  lees je in een vacature voor een plaatser van zonwering. ERP? Neen, dat ken je niet en je zoekt verder… Maar ook in het profiel van een drukker, een webdesigner, een verkoper, een afvalsorteerder bots je op ‘kennis van ERP’. Wat is toch die ERP en waar kan je het leren?

 

ERP is de afkorting van Enterprise Resource Planning. Het is een softwarepakket dat bedrijven gebruiken om alle informatie over klanten, producten, personeelsleden en processen in de onderneming centraal te bewaren en te beheren in één databank. Alle gegevens bestaan nog slechts op één plaats en zijn altijd up-to-date. Een offerte verandert in een bestelling met een paar muisklikken, de voorraad wordt gecontroleerd en de levering voorbereid. De factuur aanmaken is dan voor de boekhouding nog slechts een koud kunstje.

Een ERP-systeem bestaat uit verschillende modules, die met elkaar communiceren en die alles ondersteunen wat te maken heeft met personeel, verkoop en marketing, financiën, productie, distributie en logistiek. ERP heeft de manier van werken in een bedrijfsomgeving drastisch veranderd en de meeste medewerkers moeten ermee vertrouwd zijn.

 

In onze nieuwe webcursus ‘Bedrijfsprocessen digitaal beheren met ERP: introductie’ leer je:

  • wat een ERP-systeem is en waarvoor het dient,

  • de voordelen van een ERP-systeem voor een onderneming,

  • de belangrijkste kenmerken van een ERP-systeem,

  • de standaardmodules waaruit ERP-systemen kunnen bestaan,

  • wat je met deze standaardmodules kunt doen,

  • een aantal nadelen van een ERP-systeem,

  • voorbeelden van ERP-systemen.

 

Wil je inzicht verwerven in de werking van ERP-systemen zoals ze in grote en kleine bedrijven gebruikt worden?

Schrijf je dan nu in als werkzoekende of als werknemer.