U bent hier

Bezint eer ge begint: gegevensanalyse

Heb je ooit je cd’s of dvd’s ‘in de computer’ gezet? Of alle gegevens van je vrienden en kennissen in Outlook? Dan heb je eigenlijk een soort database gemaakt. Maar een database met een cd-verzameling is niet te vergelijken met een database die in een gemiddeld bedrijf gebruikt wordt. In bedrijven gaat het om grote aantallen gegevens, bijvoorbeeld alle klantgegevens of alle productgegevens. Bovendien zijn deze gegevens van groot belang voor het functioneren van het bedrijf en moeten ze regelmatig aangevuld en aangepast worden.

Hoe kan een database bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van een bedrijf of organisatie? Welke gegevens wil je registreren? Welke relaties zijn er tussen die gegevens? Moet het mogelijk zijn om selecties te maken? Wil je kunnen sorteren, en zo ja, waarop? ...  Je kan dus niet zomaar aan je database beginnen. Het is heel belangrijk dat je vooraf nadenkt over wat je eigenlijk nodig hebt – de gegevensanalyse.

Het maken van een bruikbare en betrouwbare database is een vak apart. In de webcursus ‘Informatica: Gegevensanalyse’ leer je de principes. In de cursus ‘Informatica: Gegevensanalyse – oefeningen’ krijg je uitgebreid de kans om de principes zelf toe te passen en uit te testen. Je webcoach helpt je waar nodig. De cursussen én de coaching zijn gratis voor werkzoekenden en voor werknemers.

Iets voor jou? Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.