U bent hier

Boek snel resultaten met Scrum

scrum meatingIntensieve samenwerking, gezonde teamspirit, heldere communicatie en de voldoening van een gezamenlijke prestatie: daar draait het om bij Scrum. De term ’Scrum’ komt uit de rugbysport. Het is de spelfase waarbij de leden van een ploeg schouder aan schouder één front vormen tegen de tegenpartij. De teamleden zijn niet meer afzonderlijk herkenbaar; als één groep werken ze aan hetzelfde doel.
 
In projectmanagement is Scrum een vernieuwende samenwerkingsmethode voor de ontwikkeling van softwareapplicaties. De kern van Scrum is een klein multidisciplinair en zelfsturend team, dat samen een project oppakt. Iedereen is betrokken bij het plannen van het werk, het verdelen van de taken en het signaleren van de problemen. Typerend voor Scrum is het werken in korte iteraties of sprints van twee tot maximaal vier weken.

Wil je alles weten over Scrum? Schrijf je snel in voor onze nieuwe webcursus en leer hoe de samenwerking binnen een Scrumproces verloopt, waar de accenten liggen, hoe de onderlinge communicatie georganiseerd wordt en welke de verschillende rollen zijn binnen een Scrumteam.

De cursus kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen VDAB-Webleren en het gerenommeerde ict-bedrijf Cegeka.

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.