U bent hier

Bouwplaatsmachinist

Paultje, wat wil je graag voor je verjaardag? Een kiepauto!
En van de sint? Een bulldozer, een gele...
Zoveel kleine jongetjes dromen ervan 'als ze later groot zijn' deze indrukwekkende machines te mogen besturen. En sommigen maken die droom ook waar!

Paul herinnert zich maar al te goed dat hij als kind al ontzag had voor de kracht van de machines. Vandaag werkt hij als bouwplaatsmachinist, een uiterst gespecialiseerde job die hij met hart en ziel doet. Réchte sleuven graven, ook als er maar weinig plaats is, dat is de kunst. Kennis van de machines is vanzelfsprekend een must. En veiligheid komt altijd op de eerste plaats.

Hoe word je bouwplaatsmachinist? Als je het vak niet op school geleerd hebt, kan je bij de VDAB een heel praktijkgerichte opleiding volgen. De theoretische kennis over de machines en over veilig werken kan je opdoen met de webcursus 'Bouwplaatsmachinist'. De bedoeling van de cursus is het bekwaamheidsattest te behalen. Je krijgt inzicht in het materiaal, maar ook in de arbeidsomstandigheden en de risico's die verbonden zijn aan de machines en aan de manoeuvers. Warm aanbevolen dus als je er nog altijd van droomt om bouwplaatsmachinist te worden, maar ook als je al werkt als bouwplaatsmachinist en je je kennis wil opfrissen.

Schrijf je hier in voor de werbcursus 'Bouwplaatsmachinist' als werkzoekende of als werknemer.

Klik hier voor meer info over het beroep, filmpjes, vacatures en een test.