U bent hier

BTW van A tot Z is vernieuwd

Vaak kleine, soms grotere wijzigingen aan de btw-regelgeving dagen je voortdurend uit om je kennis up-to-date te houden. Een nieuw aangifteformulier in functie van voorschotten, een gewijzigde regeling voor voorschotten van kwartaalaangevers, nieuwe tarieven binnen de EU. Het zijn maar enkele voorbeelden. De online cursus ‘BTW van A tot Z’ en de bijbehorende workshops zijn pas vernieuwd en weer helemaal actueel. Een goede reden dus om ze (nog) eens grondig door te nemen!

De cursus start met de toelichting van belangrijke btw-begrippen en een aantal opdrachten. Daarna komt de kern van de cursus: de uitgewerkte btw-topics, opgesplitst in binnenlandse verrichtingen, intracommunautaire verrichtingen, invoer/uitvoer en speciale topics. Dit zijn zeer concrete scenario’s waarbij je aan de hand van een factuur de boeking verricht, de aangifte invult en de input doet in een boekhoudpakket. Elk topic bestaat uit een opdracht, een antwoordblad, hulplijnen (!), een voorbeeldboeking en de oplossing. Tot slot krijg je nog handige naslagwerken mee.

Je kan de cursus volledig zelfstandig doornemen, daarbij ondersteund door je online coach. Je kan de cursus ook combineren met vijf praktijkgerichte workshops waarin alle praktische topics aan bod komen. Tijdens de workshops kan je oefenen, vragen stellen en feedback krijgen van een professionele coach.

Tijd om jouw kennis van de btw-materie op te frissen of bij te schaven?
Schrijf je in voor online cursus ‘BTW van A tot Z’. 
Schrijf je in voor de workshops ‘BTW van A tot Z’. 

Tip: ‘BTW van A tot Z’ behandelt zowel de btw-reglementering als de boekhoudtechniek. Heb je geen voorkennis van boekhouden door opleiding of ervaring? Neem dan eerst de online cursussen 'Initiatie in boekhouden' en 'Boekhouden in de praktijk deel 1' door als voorbereiding.