U bent hier

Nieuws over online leren

© Shutterstock

Vertrouw jij ook op je gps om op tijd op je afspraak te komen in een vreemde stad? Dan maak je al handig gebruik van artificiële intelligentie. En het gaat sneller en sneller. Over enkele jaren zit je misschien aan het stuur van een zelfrijdende auto. Dat is geen toekomstmuziek meer.

Artificiële of kunstmatige intelligentie is geen nieuwe moderne hype. De basis was er al in de jaren ‘50 van de vorige eeuw, met de eerste schaakcomputers. Sindsdien zijn er heel wat nieuwe toepassingen bijgekomen. De mogelijkheden om ons dagelijks leven gemakkelijker te maken, lijken met artificiële intelligentie wel eindeloos. 

Maar artificiële intelligentie, of kortweg AI, plaatst ons ook voor uitdagingen. Op de werkvloer bijvoorbeeld. Sommige routinejobs worden overgenomen door ‘slimme’ machines of robots. Onderzoek wijst uit dat voor elke job die verdwijnt, er drie of vier nieuwe jobs in de plaats komen. Deze nieuwe jobs vragen ook om nieuwe competenties. Meer en meer zullen we in onze job onze menselijke kwaliteiten moeten inzetten. Want zo onderscheiden we ons van de ‘slimme’ machines. 

Ben jij nog wat wantrouwig? Dan is het misschien omdat je nog niet veel weet over AI én zoals je weet: onbekend maakt onbemind. 

Met onze nieuwe online cursus ‘Artificiële intelligentie’ maak je uitgebreid kennis met AI. Je duikt even de geschiedenis in en krijgt dan een overzicht van de bouwstenen van AI en van de praktische toepassingen en mogelijkheden ervan. De cursus houdt nog even halt bij menselijk kapitaal, digitale ethiek en privacy. Eindigen doe je met een quiz.

Deze cursus is het resultaat van een boeiende samenwerking tussen VDAB en verschillende partners, waaronder bedrijven die al met AI werken en sectororganisaties die zich verdiepen in de mogelijkheden van AI. In de module maak je in enkele video’s kennis met deze partners die elk hun eigen expertise hebben op het vlak van artificiële intelligentie.

Leer de boeiende wereld van AI vandaag nog kennen, want de toekomst bulkt ervan.
Schrijf je gratis in voor de online cursus ‘Artificiële intelligentie’.

 

Gepost op 8 november 2019
© Shutterstock
  • Je denkt klantgericht en creatief.
  • Je voelt je aangetrokken tot de wereld van e-marketing en e-commerce.
  • Je zou niets liever willen dan je digitale en communicatieve vaardigheden in te zetten voor de commerciële groei van een bedrijf.

De nieuwe praktijkgerichte opleiding ‘Digital sales assistant’ is dan echt iets voor jou! 
In amper 9 weken word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Wat doe je als digital sales assistant?
Als digital sales assistant ben je het aanspreekpunt voor de online klanten. Je volgt hun bestellingen op en beantwoordt hun vragen. Je doel is de klanten tevreden te maken en de online verkoop voortdurend te bevorderen en verbeteren. Je houdt de webshop up-to-date en helpt met communicatie- en marketingacties via diverse online kanalen: e-mail, nieuwsbrieven, social media, … Met je vlotte pen zorg je voor klantvriendelijke en klantgerichte inhoud. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding start op 2 december in het VDAB-Competentiecentrum van Heverlee (Leuven)  en duurt 9 weken.
Online leermodules zijn de rode draad doorheen de opleiding. Zo verwerf je de nodige kennis. Je coach helpt je daarbij met feedback en timing. Tijdens interactieve workshops breng je je kennis in de praktijk. Je leert van je instructeur en van je medecursisten. De onontbeerlijke praktijkervaring doe je op tijdens een stage in een bedrijf. Uiteraard krijg je ook een gerichte sollicitatietraining.

Schiet nu in actie!
Klik hier om de opleiding ‘Digital sales assistant’ aan te vragen.
Blokkeer 5 en 19 november alvast in je agenda. 
Je krijgt een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek op 1 van beide data. 

 

Gepost op 24 oktober 2019
© Shutterstock

Je werkgever heeft een promo-cd uitgebracht. Het is jouw taak om alle cd’s bij de klanten te laten bezorgen met bpost. Mag je een cd als briefpost verzenden? Heb je een speciale verpakking nodig? Hoeveel kost de verzending?

De vernieuwde online cursus ‘Hedendaagse kantoortechnieken: postbehandeling’ zet je op de goede weg. Eerst leer je hoe je in een bedrijf de binnenkomende post ontvangt, opent, registreert en verdeelt. Daarna komt de uitgaande post uitgebreid aan bod. Je leert het verschil tussen genormaliseerde en niet-genormaliseerde zendingen. Je zoekt de juiste tarieven op en je schat in wanneer de zending bij de nationale of internationale klant zal aankomen. Je krijgt ook goede raad over wat te doen met grote en aangetekende zendingen. En je leert uit een groot aanbod pakjesdiensten precies te kiezen wat jij nodig hebt. De vele oefeningen maken de cursus af.

Wil je je kennis van postbehandeling opfrissen of bijschaven? 
Schrijf je gratis in voor de online cursus ‘Hedendaagse kantoortechnieken: postbehandeling’. 

 

Gepost op 17 oktober 2019

Met programmatielogica leer je analytisch en probleemoplossend denken, los van één of andere programmeertaal. Je leert hoe je met gegevens moet omgaan en wat je ermee kan doen. Je leert hoe je terugkerende handelingen kan automatiseren, waardoor je op termijn heel veel tijd bespaart. Je wordt ook handig met andere ict-gerelateerde zaken zoals het onderhoud van websites.

De online cursus ‘Informatica: Programmatielogica’ is geschikt voor iedereen die met de computer werkt en een must voor iedereen die in de informatica wil verdergaan. 

Iets voor jou? Schrijf je nu gratis in.
 

Gepost op 10 oktober 2019
© Shutterstock

Marco is vandaag vroeg uit de veren. Als vrachtwagenchauffeur staat hem een internationale rit te wachten en hij heeft er zin in. Om 6 uur stipt rijdt hij weg. Het is niet te druk vandaag en om 10.30 uur heeft hij al meer dan de helft van zijn traject afgelegd. Tijd voor een uurtje pauze. Na de middag heeft Marco een beetje minder geluk: hij komt in een file terecht. Om 16 uur is hij nog 50 km van zijn eindbestemming. Mag hij meteen verder doorrijden? Moet hij eerst rusten? Of mag hij sowieso vandaag niet meer rijden?

Je komt het juiste antwoord te weten in onze vernieuwde online cursus ‘Logistiek: rij- en rusttijden.

De cursus zet de Europese reglementering in verband met dagelijkse en wekelijkse rij- en rusttijden netjes voor jou op een rij, inclusief de uitzonderingen. Je leert voor wie en waar de regels van toepassing zijn en hoe een bestuurder zijn rij- en rusttijden registreert. Na een overzichtelijke samenvatting volgt de eindtest. Behaal je 70 % of meer? Proficiat, je bent geslaagd!

Heb je interesse om, net als Marco, in het wegtransport te werken? Schrijf je dan zeker in voor de gratis online cursus ‘Logistiek: rij- en rusttijden’.

We hebben nog veel meer online cursussen in de sector logistiek. Binnenkort zitten ze allemaal in een nieuw jasje. Je leest het hier zodra ze klaar zijn. Volg onze blog!
 

 

© Shutterstock

Schoonmaken bij mensen thuis is meer dan poetsen. Het is ook contact maken met de klanten en ervoor zorgen dat ze tevreden zijn. Maar elke klant heeft eigen verwachtingen. Hoe zorg je er dan voor dat je bij allemaal mag terugkomen? Het antwoord is eenvoudig: met een professionele werkhouding. In onze vernieuwde online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’ leer je er alles over. 

Je maakt kennis met de klanten en hun wensen en eigenaardigheden. Maria is een bejaarde dame die bijna altijd thuis is en wil dat je de ramen laat blinken met een oude krant. Jan is een alleenstaande papa die veel rommel laat slingeren en vindt dat je met een dweil vol gaten nog prima kan schoonmaken. En Paul en Joy zijn een jong koppel die zelden thuis zijn en via briefjes communiceren. Hoe ga je professioneel om met elk van hen?

Leer het van Cindy, Delia en Laura, onze drie huishoudhulpen. In tal van korte filmpjes zie je hen aan het werk: van kennismaken met de klant, over taken uitvoeren, omgaan met regels en communiceren met de klant, tot verantwoordelijkheid opnemen. Daaruit leer je wat zij al heel goed doen en tegelijk krijg je heel veel tips om sommige situaties nog beter aan te pakken. In de oefeningen is het dan aan jou om te tonen dat je het begrepen hebt. 

Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Op een professionele manier met je klanten omgaan is net zo belangrijk als het poetsen zelf. Bereid je goed voor met onze kraakheldere online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’. Ze is gratis. Schrijf je in door te klikken op de blauwe tekst.

Tips:
Schrijf je ook in voor de online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis’.
Oefen in de praktijk tijdens onze workshops. Surf naar vdab.be/workshops en kies vakgebied schoonmaak.

 

© Shutterstock

Op de vdab-site vind je alles wat je moet weten om de job van je dromen te scoren. Je allereerste job of spontaan solliciteren bij een bedrijf waar je graag aan de slag zou willen - daarover lees je in het MagEzine van deze maand. Als je wereld rond solliciteren draait, verslind je alle leesvoer dat je op de juiste weg kan helpen. Je sprokkelt tips, je leert uit de fouten van een ander. 

Een goed idee is ook om alles wat je al over solliciteren weet, eens op een rijtje te zetten. Gewoon opnieuw beginnen bij het begin en de zaken gestructureerd aanpakken. Wat zijn je competenties? Wat wil je? Wat kun je? Hoe en waar vind je vacatures? Hoe telefoneer je voor een job? Hoe maak je een cv dat werkt? Hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Hoe zet je de sociale media in bij je zoektocht naar werk? Hoe bereid je je voor op het jobinterview? Hoe kan je positief opvallen tussen de andere kandidaten? Hoe ga je om met moeilijke vragen?

De ideale leidraad bij dit proces is de vernieuwde online cursus ‘Solliciteren doe je zo!’. Bovendien krijg je extra feedback en begeleiding van je online coach. Een steuntje in de rug is immers geen overbodige luxe!

Wil je werk? Of wil je ànder werk? Vergroot je kansen om binnenkort die ene job te vinden die je zo graag wil. Schrijf je nu in voor de online cursus ‘Solliciteren doe je zo!’ en alles beweegt.

Heb je na deze cursus nog een vraag rond solliciteren? Wil je jouw cv of brief laten nalezen of je voorbereiden op je volgende sollicitatiegesprek? Onze online sollicitatiecoaches staan voor je klaar.

 

© Shutterstock
  • Je denkt klantgericht en creatief.
  • Je voelt je aangetrokken tot de wereld van e-marketing en e-commerce.
  • Je zou niets liever willen dan je digitale en communicatieve vaardigheden in te zetten voor de commerciële groei van een bedrijf.

De nieuwe praktijkgerichte opleiding ‘Digital sales assistant’ is dan echt iets voor jou! 
In amper 9 weken word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Wat doe je als digital sales assistant?
Als digital sales assistant ben je het aanspreekpunt voor de online klanten. Je volgt hun bestellingen op en beantwoordt hun vragen. Je doel is de klanten tevreden te maken en de online verkoop voortdurend te bevorderen en verbeteren. Je houdt de webshop up-to-date en helpt met communicatie- en marketingacties via diverse online kanalen: e-mail, nieuwsbrieven, social media, … Met je vlotte pen zorg je voor klantvriendelijke en klantgerichte inhoud. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding start op 2 oktober in het VDAB-Competentiecentrum van Wondelgem (Gent)  en duurt 9 weken.
Online leermodules zijn de rode draad doorheen de opleiding. Zo verwerf je de nodige kennis. Je coach helpt je daarbij met feedback en timing. Tijdens interactieve workshops breng je je kennis in de praktijk. Je leert van je instructeur en van je medecursisten. De onontbeerlijke praktijkervaring doe je op tijdens een stage in een bedrijf. Uiteraard krijg je ook een gerichte sollicitatietraining.

Schiet nu in actie!
Klik hier om de opleiding ‘Digital sales assistant’ aan te vragen.
Blokkeer 12 en 19 september alvast in je agenda. 
Je krijgt een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek op 1 van beide data. 

 

© Shutterstock

Het doet ons altijd veel plezier als we een positief mailtje van een klant uit onze mailbox mogen plukken. Dit delen we graag met jullie!

Beste coach

Langs deze weg mijn felicitaties voor uw enthousiaste en duidelijke manier van lesgeven. Een luxe dat dit alles (gratis) voorzien wordt door VDAB. Ik ben alvast ingeschreven voor de volgende workshop Meer over Excel: complexe functies.

Misschien ook nog leuk om te vermelden is dat ik momenteel werk voor Close the Gap. Close the Gap is een internationale non-profitorganisatie die de digitale kloof wil dichten, waaraan VDAB zijn afgeschreven IT-materiaal doneert en dat wij opnieuw inzetten in sociale projecten in het Zuiden. Het is ook in functie van deze logistieke opvolging dat ik mijn Excel-kennis probeer aan te scherpen. Ik kijk alvast uit naar de volgende workshop!

Kijk jij er ook naar uit om je kennis aan te scherpen of om nieuwe kennis op te doen? Maak je keuze uit ons ruim aanbod workshops in talrijke vakgebieden en schrijf je in!

Wist je trouwens dat VDAB in 2018 maar liefst 2051 stuks IT-materiaal wegschonk via Close the Gap? Goed voor het opzetten van 109 IT-labs wereldwijd voor naar schatting 45.800 mensen. 
Dit en andere weetjes over VDAB lees je in het VDAB-jaarverslag.

 

© Shutterstock
  • Je denkt klantgericht en creatief.
  • Je voelt je aangetrokken tot de wereld van e-marketing en e-commerce.
  • Je zou niets liever willen dan je digitale en communicatieve vaardigheden in te zetten voor de commerciële groei van een bedrijf.

De nieuwe praktijkgerichte opleiding ‘Digital sales assistant’ is dan echt iets voor jou! 
In amper 9 weken word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Wat doe je als digital sales assistant?
Als digital sales assistant ben je het aanspreekpunt voor de online klanten. Je volgt hun bestellingen op en beantwoordt hun vragen. Je doel is de klanten tevreden te maken en de online verkoop voortdurend te bevorderen en verbeteren. Je houdt de webshop up-to-date en helpt met communicatie- en marketingacties via diverse online kanalen: e-mail, nieuwsbrieven, social media, … Met je vlotte pen zorg je voor klantvriendelijke en klantgerichte inhoud. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding start op 2 oktober in het VDAB-Competentiecentrum van Wondelgem (Gent)  en duurt 9 weken.
Online leermodules zijn de rode draad doorheen de opleiding. Zo verwerf je de nodige kennis. Je coach helpt je daarbij met feedback en timing. Tijdens interactieve workshops breng je je kennis in de praktijk. Je leert van je instructeur en van je medecursisten. De onontbeerlijke praktijkervaring doe je op tijdens een stage in een bedrijf. Uiteraard krijg je ook een gerichte sollicitatietraining.

Schiet nu in actie!
Klik hier om de opleiding ‘Digital sales assistant’ aan te vragen.
Blokkeer 12 en 19 september alvast in je agenda. 
Je krijgt een uitnodiging voor een infosessie en motivatiegesprek op 1 van beide data.