U bent hier

CAD-confectie: patroontekenen met Gerber AccuMark

Heb je een passie voor kleding? Volg je de modetrends op de voet? Heb je zelf wel eens een patroon ontworpen voor een kleedje of een broek? Maak van je hobby je beroep!

In de bedrijfswereld is altijd plaats voor een bekwame patronenmaker die bestaande patronen wijzigt, basismodellen gradeert en nieuwe ontwerpen van de designers weet om te zetten in patronen met een perfecte pasvorm. Kennis van CAD is daarbij een absolute vereiste. Eén van de meest gebruikte softwarepakketten voor CAD-patroontekenen is Gerber AccuMark. VDAB gebruikt Gerber AccuMark al meer dan 25 jaar om werkzoekenden in de competentiecentra op te leiden tot volleerde patronenmakers. Sinds enkele jaren werkt VDAB ook samen met scholen om leerkrachten en leerlingen uit het mode-onderwijs vertrouwd te maken met Gerber AccuMark.

Vandaag mogen we je een primeur voorstellen! Vanaf nu kan je als werkzoekende of als werknemer in de mode-industrie een online opleiding CAD-confectie volgen, aangevuld met 4 workshops in Antwerpen of in Gent.

In deze opleiding leer je elektronisch patronen tekenen met de software van Gerber AccuMark. Als inleiding volg je een webinar waarin je coach je volledig wegwijs maakt en de software ter beschikking stelt. Dan schrijf je in voor de online cursus die je thuis zelfstandig doorneemt. De oefeningen stuur je door naar je coach. Zodra je voldoende leerstof doorgenomen hebt, schrijf je je in voor de praktijkgerichte workshops om onder begeleiding van een professionele coach alle kneepjes van het vak te leren.

Iets voor jou? Schrijf je snel in voor de webinar CAD-confectie.

TIP: Voor deze opleiding moet je een goede voorkennis hebben van manueel patroontekenen. Heb je die kennis niet, of wil je ze even opfrissen? Volg dan eerst de online cursussen manueel patroontekenen.