U bent hier

Communiceren kan je leren

Kan je leren communiceren met een online cursus? Zeker!

In een paar uurtjes tijd krijg je een beter inzicht in hoe communicatie werkt en word je je bewust van je eigen manier van communiceren. Tal van filmpjes, audiofragmenten en oefeningen helpen je daarbij. De cursus is doorspekt met eenvoudige tips. Pas ze toe, eentje per dag of per week, en je zal versteld staan van het resultaat.

De cursus bestaat uit drie modules:

  • Inleiding
    Communicatie is de basis van alle sociale vaardigheden. Dat zie je ook in de meeste vacatures terugkomen. Maar wat betekent 'communicatievaardig zijn'? Wanneer communiceer je goed? Daar gaan we in de inleiding op in.

  • Proces zender-ontvanger
    Het communicatieschema zender-ontvanger is bij veel mensen bekend. In deze module verdiep je je inzicht erin. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen leer je hoe complex de interpersoonlijke communicatie eigenlijk is en welke elementen zoveel misverstanden veroorzaken. Je leert eruit hoe je zelf beter kan communiceren.

  • Het vierorenmodel
    Communiceren is een complexe activiteit, waarbij je veel aandacht moet schenken aan de manier waarop je je boodschap formuleert en hoe ze overkomt bij de ontvanger. Schulz von Thun heeft het vierorenmodel ontwikkeld, waarbij hij zich baseert op het gegeven dat we met verschillende oren naar een boodschap luisteren. Wat dat model inhoudt, leer je in deze module. Je leert ook hoe je goed inspeelt op deze moeilijkheid in de communicatie.

Klik hier om je meteen in te schrijven voor de online cursus Communiceren kan je leren.