U bent hier

Conflicten op de werkvloer

vingerpopjesJe kiest je collega’s niet zelf. Toch breng je zowat 38 uur per week met hen door. Dat is waarschijnlijk meer dan met je partner. Logisch toch dat de sfeer af en toe gespannen aanvoelt, dat er onderhuids iets broedt of dat iemand eens zijn stem verheft. Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies en conflicten. Ook emoties kunnen een bron van conflicten zijn.

Werknemers besteden 15 tot 20 % van hun werktijd aan het oplossen van onmin op de werkvloer. Dat is bijna een dag per week! Maar niet alles raakt opgelost en sluimerende onenigheid kan de werksfeer danig verpesten en zelfs leiden tot ziekteverzuim.

Toch hoef je een conflict niet altijd angstvallig uit de weg te gaan, want het kan ook duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.