U bent hier

Conflicthantering

Twee collega’s bij de koffie. Aan hun gebaren kan je zien dat ze zich flink druk maken. Hun heftige woordenwisseling voeren ze op fluistertoon, maar de koffie… die moet het bekopen.

Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies, conflicten, en zelfs ruzies. Toch kan je ruzie vermijden zonder een conflict angstvallig uit de weg te gaan.  Een conflict kan duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Lees maar wat cursist Anneke over deze cursus schrijft: ‘De cursus is alleszins verhelderend. Je krijgt inzicht in de communicatie tussen mensen. Je leert hoe je eigen aanpak gedrag uitlokt bij de ander. Met de handvatten aangereikt in deze cursus voel je je al een stuk ‘veiliger’. Als je weet dat het de goede manier van aanpakken is, durf je gemakkelijker toestappen op de partij waarmee het conflict zich voordoet. Je voelt je als het ware op een positieve manier gewapend.’

De cursus is een leuke uitdaging die je veel zal opleveren. Ben je er klaar voor? Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.