U bent hier

Dag van de Schoonmaak

Schoonmaken is een vak apart. En dat vak moet erkenning krijgen. Niet alleen op de Dag van de Schoonmaak, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Vandaag zetten we ze graag even in de kijker: alle mensen die onze omgeving netjes houden, thuis en op het werk.

Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Bereid je dan voor met onze twee schitterende webcursussen! Ze zijn gratis voor werkzoekenden én werknemers.

Schoonmaken bij mensen thuis
Inhoud: je krijgt informatie over materialen, leert de juiste onderhoudstechnieken toepassen en voert opdrachten uit met behulp van een werkplanning.

Oefeningen: je ‘bezoekt’ een huis waarin vijf kamers moeten worden schoongemaakt. De uitdaging is niet alleen om die kamers schoon te maken, maar vooral ook om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Gelukkig sta je er niet alleen voor: plumeau Tine loodst je door het huis en geeft je tips en nuttige informatie.

Inschrijven: als werkzoekende of als werknemer.

Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes
Inhoud: je leert professioneel omgaan met je klanten. Je wordt door het hele proces geloodst: van de eerste kennismaking met de klant, over het omgaan met regels en het communiceren met de klant, tot het opnemen van verantwoordelijkheden.

Oefeningen: je ‘maakt kennis’ met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen werken. Ze maken allerlei realistische zaken mee. En weer is plumeau Tine je gids. Ze begeleidt je doorheen de reeks met filmpjes en oefeningen. Op het einde van de cursus kan je een test doen om na te gaan of je alles goed begrepen hebt.

Inschrijven: als werkzoekende of als werknemer.

Veel succes!