U bent hier

De prijs van je jeans

Hoeveel je voor je jeans wil neertellen, hangt wellicht af van de gewenste kwaliteit, je persoonlijke smaak of je voorkeur voor een merk. Misschien hou je ook rekening met arbeidsomstandigheden en aandacht voor het milieu tijdens het productieproces – voor zover je daarover informatie hebt.

Al deze zaken zullen immers mee de prijs van je jeans bepalen. De fabrikant zal erover waken dat alle kosten verrekend zijn in de verkoopprijs, zoniet is winst maken uitgesloten. Historische kosten en standaardkosten, directe en indirecte kosten, vaste en variabele kosten – aan de kassa betaal jij ze allemaal!

In de webcursus ‘Kostprijsberekening: initiatie’ maak je kennis met enkele basisbegrippen van kostprijsberekening. De fictieve firma R&D Jeans vormt het kader. Alle theorie wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden van R&D Jeans. Je krijgt ook heel wat oefengelegenheid én gratis coaching.

Heb je een basiskennis van algemeen boekhouden en wil je meer leren over kostprijsberekening? Schrijf je dan nu in als werkzoekende of als werknemer.