U bent hier

Digitale geletterdheid

Zie die 'jeugd van tegenwoordig': ze twitteren, facebooken, sms'en alsof hun leven ervan afhangt. En grotendeels is dat ook zo: hun sociale leven, hun studieleven, hun professionele leven hangt af van hun digitale vaardigheden.

Wij – die toch maar één of twee tikkeltjes ouder zijn – zien het soms met lede ogen aan. Een flinke dosis jaloezie op de jeugd mengt zich met heimwee naar de goede oude tijd, toen er nog geen computers waren. Nu staat er wel in bijna elk huis een pc, maar dat betekent niet dat we er echt mee kunnen werken. We dreigen digitale analfabeten – digibeten – te worden.

Ook als je je niet persoonlijk aangesproken voelt door deze woorden, ken je wellicht mensen die perfect in dit plaatje passen. Voor hen heeft Microsoft een basiscursus computerkennis ontwikkeld. De eerste vijf deeltjes behandelen basis computer, computerbeveiliging, programma’s, digitale levensstijlen en internet. Aan het eind is er een test voorzien met een afdrukbaar attest van kennis. In samenspraak met Microsoft biedt VDAB nu zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid dit attest te behalen.

Bewijs je digitale geletterdheid! Of help mensen die je kent met het dichten van hun persoonlijke digitale kloof. Je kan vanaf nu inschrijven.