U bent hier

Een apart beroep

Als je een webleercursus volgt bij VDAB, kan je een beroep doen op een webcoach. Zo'n coach volgt je vorderingen, geeft feedback op je oefeningen of opdrachten en beantwoordt al je vragen via het internet.

Wat drijft iemand om webleercoach te worden? We vroegen het aan Katelijne Weyns. Katelijne:

"Toen ik hoorde dat er bij VDAB een vacature was voor Webcoach, sociale vaardigheden, was ik onmiddellijk geïnteresseerd. Het is allang bekend dat je voor een succesvolle loopbaan niet alleen technische bagage moet hebben maar dat ook je persoonlijke vaardigheden belangrijke troeven zijn. Omdat ik veel ervaring heb in softskills trainingen besloot ik te solliciteren voor deze job.
Daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad…"

Intussen ben ik drie jaar webcoach. Ik beantwoord vragen van webleerders en geef praktijkgerichte tips waardoor ze hun vaardigheden kunnen verbeteren. Daarnaast ontwikkel ik cursusmateriaal rond sociale vaardigheden, zoals bijvoorbeeld Timemanagement, Succesvol presenteren, Toolkit voor leidinggevenden, Je goed voelen in een job, Pesten en geweld... Momenteel ben ik bezig met webcursus over Creativiteit in samenwerking met FlandersDC.

Daarnaast coach ik ook de webleerpakketten Solliciteren, Leren leren, Starten met je eigen zaak, Verkooptechnieken… Een overzicht van alle webleercursussen vind je op http://vdab.be/webleren/cursussen.shtml."

"Eerlijk gezegd, ik vind het nog altijd heel prettig om doen. Coachen doe ik vanop het thuisfront. Ik werk dus in mijn eentje achter mijn computer. Als webcoach moet je dus wel heel zelfstandig kunnen werken. Maar deze tijdelijke afzonderingen worden dan weer ruim gecompenseerd door de projectmeetings voor cursusontwikkeling. En natuurlijk zijn er ook nog onze infovergaderingen. Zo blijven we degelijk geïnformeerd over de stand van zaken, trends en evoluties."