U bent hier

Een dag in de back office

 

Begin volgende maand is het zover: de grote conferentie. Buiten ligt er sneeuw, maar binnen stijgt de temperatuur elke dag. Dit moét een succes worden. De uitnodigingen zijn vorige week al verstuurd naar alle hoeken van de wereld. Nu komen de reacties volop binnen; per mail, fax en telefoon. Het lijkt hier wel de toren van Babel, maar ik sta iedereen steevast in het Engels te woord. Voor mij is dit de leukste fase in het project. Het persoonlijk contact met de gasten is een verrijking. Ik maak kennis met verschillende manieren van denken en handelen en met culturele verschillen. Dit is niet zomaar een job, het is een missie. Wat zou ik graag die mensen allemaal gaan bezoeken, hun land en hun gewoonten leren kennen.

Een telefoontje van het noodlot haalt me bruusk uit mijn kort gemijmer: collega Annemie heeft zich niet overeind kunnen houden op de eerste sneeuw en moet in het gips. Ik heb echt met haar te doen. Ze zal wekenlang out zijn! Maar zij zou de catering regelen... Dat kan ik er niet allemaal nog bijnemen. Een vacature voor een vervanger dan maar...

Werk je zelf in het hart van een bedrijf? Of wil je er graag gaan werken? Wees gerust, je hoeft niet elke dag grote conferenties te organiseren. Meestal zijn het 'gewone' kleine vergaderingen. Wat je wél dagelijks kan gebruiken, is een goede kennis van het Engels. Moet je nog wat opfrissen of bijspijkeren? De webcursus 'Engels – Back office' helpt je aardig vooruit!

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.