U bent hier

Een frisse nieuwe start

Je lepelt je bekertje yoghurt leeg. Waar denk je aan? Hoogstwaarschijnlijk niet aan de weg die het afgelegd heeft om in jouw koelkast te belanden! Een gekoeld traject was het, van productie en verpakking over opslag en transport tot presentatie in de winkel. Een weg van koelinstallatie naar koelkamer, van koelwagen naar koeltoog. Heel wat andere voedingsproducten, medicijnen en scheikundige producten worden met dezelfde zorgvuldigheid op de juiste temperatuur gehouden.

De markt van klimaat- en koelinstallaties groeit snel. Al deze installaties moeten gebouwd, onderhouden en soms hersteld worden. Maar momenteel is er een nijpend tekort aan geschoolde koeltechnici. Er zijn ook niet zo veel opleidingen te vinden in deze branche.

Aan de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) kan je als werknemer een opleiding koeltechnieken volgen. Als cursist krijg je dan toegang tot de webmodules inleiding in de koeltechniek, koudemiddelen en koudedragers, verdampers en condensors, expansieapparatuur, compressoren, hulpapparatuur, koelinstallaties in de praktijk, wetgeving en innovatieve koeltechnieken.

Dankzij een partnership tussen VDAB en de Katholieke Hogeschool Limburg kan VDAB deze webcursussen aan werkzoekenden aanbieden. Ze staan nu reeds in ons aanbod!
Werknemers verwijzen we graag door naar KHLim.

We nemen dus een frisse duik in 2011 met maar liefst 10 nieuwe webcursussen koeltechnieken!