U bent hier

Een getuigenis van Job-Link

Job-Link is een gespecialiseerd centrum voor opleiding en begeleiding voor mensen met een arbeidshandicap. We laten hen aan het woord over hun samenwerking met VDAB.

"In 2006 hebben we de webcursussen van VDAB ontdekt. Er ging een nieuwe wereld voor ons open. Ineens waren we niet langer beperkt tot de basiscursussen Windows, Word, Excel en een beetje Access. Plots konden we onze cursisten ook andere leerstof op computer aanbieden: Nederlandse spelling, BIN-normen, postbehandeling en zelfs een aantal soft skills zoals verkooptechnieken, klantgerichte communicatie en assertiviteit. Het enige wat minder handig was, was dat elke cursist zich apart moest inschrijven via 'Mijn VDAB'.

We hebben toen contact opgenomen met de mensen van VDAB-webleren en gevraagd of we wat nauwer konden samenwerken. En dat kon! Intussen hebben we een erg goede samenwerking opgebouwd. We hebben ons eigen platform gekregen om cursisten in te schrijven.

Dankzij deze samenwerking is er maatwerk mogelijk. We kunnen nu aan elke cursist een pakket cursussen aanbieden, helemaal afgestemd op zijn noden en wensen. We vullen dat aan met praktische oefeningen, laten mensen af en toe meedraaien in onze eigen werking om al een eerste praktijkervaring op te doen, en begeleiden hen dan naar een job op maat. En dit werkt!

Ook de cursisten houden van deze aanpak. Ze werken in groep binnen een strak tijdsschema (van 8.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur), maar kunnen elk aan hun eigen tempo werken aan een op maat samengesteld pakket. De cursisten pauzeren samen en helpen elkaar. Die sociale contacten geven een stimulans om door te gaan. En natuurlijk is de instructeur altijd in de buurt om te helpen waar het nodig is."

Kort samengevat: webleren werkt voor Job-Link!
Meer info over Job-Link: cebobdelink.be